четвер, 09 вересня 2021 18:37

"Слуги народу" наплювали на обіцянку скласти мандат - інфографіка

163 з 243 народних депутатів від "Слуги народу" порушили меморандум про відповідальність. Його підписували перед позачерговими парламентськими виборами у 2019 році. Про це повідомив портал "Слово і діло"

Тоді майбутні депутати брали на себе зобов'язання, зокрема, бути присутніми на всіх засіданнях Верховної Ради і підтримувати всі законопроєкти з програми партії.

За невиконання меморандуму обіцяли добровільно скласти мандат.

Пункт "Бути присутнім на всіх пленарних засіданнях Верховної ради, засіданнях комітетів і комісій, крім випадків, коли це неможливо з поважних причин" порушили 112 депутатів фракції "Слуга народу". Серед них – голова партії Олександр Корнієнко і лідер фракції Давид Арахамія.

 

Пункт "Голосувати особисто, за допомогою, особистої картки, не передавати і не приймати від колег по фракції особисту картку для голосування" порушили чотири нардепа: Володимир Іванов, Сергій Литвиненко, Олена Копанчук і Олександр Маріковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За дивне опитування Зеленського досі не прозвітували

Пункт "Підтримувати всі законопроєкти, передбачені передвиборчою програмою партії" порушили 109 "слуг народу", включно з лідером партії Корнієнком.

Всі ці три пункти порушив тільки один депутат – Володимир Іванов. Два пункти - 61 нардеп, один – 101.

При цьому ніхто з "порушників" не склав добровільно свій депутатський мандат, хоча останній пункт меморандуму це передбачає.

Всього у меморандумі сім пунктів. Перші два практично ідентичні, виконання п'ятого – вести дискусії про законопроєкти на засіданні фракції і аргументувати свою позицію – не можна перевірити, шостий пункт – бути гідним звання народного депутата – також неможливо.

На позачергових виборах до Верховної Ради президент Володимир Зеленський піарив кандидата в нардепи від "Слуга народу" Олександра Юрченка, якого зараз підозрюють в хабарництві.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги народу" наплювали на обіцянку скласти мандат - інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути