Ексклюзиви
четвер, 23 січня 2020 18:05

"Слуги" хочуть пришвидшити роботу в Раді - законопроєкт

"Слуги" хочуть пришвидшити роботу в Раді - законопроєкт
Щоб розгляд законопроєктів не затягувався штучними поправками, кажуть у "Слузі народу". Фото: rbc.ua

Час розгляду на пленарному засіданні невідкладних законопроєктів у другому читанні пропонується скоротити.

Відповідний проєкт змін до регламенту зареєстрував народний депутат від "Слуги народу" Павло Фролов, пише "Інтерфакс-Україна"

Пропонується підготовлений до другого читання невідкладний законопроєкт, за наявності подання на його підтримку, підписаного більшістю нардепів, за рішенням парламенту, розглядати в такому порядку:

виступ голови комітету або представника від головного комітету до 3 хв, виступ представників від кожної фракції (групи) тривалістю до 3 хв і відкрите поіменне голосування за законопроєкт у редакції головного комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга сесія минула. Зеленський зберігає контроль над "слугами"

Законопроєкт розроблено для підвищення ефективності роботи парламенту й оптимізації законодавчого процесу, вказано у пояснювальній записці.

Також зазначається: аналіз роботи Верховної Ради попередніх скликань свідчить про зловживання процедурами і практику блокування роботи парламенту шляхом багатомісячного розгляду штучно підготовлених пропозицій (поправок) до другого читання для затягування розгляду питань порядку денного і тривалого відтермінування ухвалення важливих для суспільства законів.

Також нагадується, що законопроєкти, визначені президентом як невідкладні, ВР розглядає позачергово.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 423 народні депутати. 252 – представники фракції "Слуга народу", 44 – "Опозиційної платформи – За життя", 26 – "Європейської солідарності", 24 – "Батьківщини", 20 – "Голосу", 23 – групи "За майбутнє". Свою роботу почали 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" хочуть пришвидшити роботу в Раді - законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути