вівторок, 29 грудня 2020 09:53

"Слуга" похвалився величними досягненнями Ради 2020 року

"Слуга" похвалився величними досягненнями Ради 2020 року
Арахамія зауважив, що у парламенті виконали цьогорічну програму приблизно на 70%. Фото: 24 канал

У "Слузі народу" вважають головними досягненнями Верховної Ради 2020 року - відкриття ринку землі, легалізацію грального бізнесу, прийняття законів про деривативи та про внутрішній водний транспорт, а також завершення 1-го етапу реформи децентралізації.

Про це розповів глава фракції СН Давид Арахамія у коментарі "Інтерфакс-Україні".

"Якщо проаналізувати наші власні сподівання і реалізацію, то виконали ми нашу програму приблизно на 70 відсотків. Досягнення, які можна вважати історичними, - це насамперед відкриття ринку землі, чого протягом 30 років не могла зробити жодна політична сила, це також прийняття закону про внутрішній водний транспорт, оскільки у нас це питання не було врегульоване, то річки в Україні були завантажені лише на 5 відсотків тоді, як в сусідніх країнах - це 30-35 відсотків, а взагалі у всьому світі судноплавні річки - це великий транспортний вузол, через який проходить величезна кількість вантажів, що зберігає зокрема і дороги, оскільки це найдешевший вид транспорту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков назвав 3 основні виклики для Ради 2021 року

Серед важливих рішень парламенту цьогоріч - це і прийняття закону про деривативи. Арахамія зауважив, що "10 років не могли в Україні прийняти цей закон, який мало зрозумілий простому громадянину, але наслідки його прийняття ми побачимо вже 2021 року".

Також "слуга" розповів і про провали у роботі ВР 2020-го. При цьому він вважає, що в січні 2021 року парламент приступить до реалізації намічених планів.

"Не встигли з реформою СБУ, не встигли створити Бюро економічної безпеки замість фіскальної служби, не встигли прийняти в 2-му читанні закон про референдум, не встигли провести амністію капіталів. З великих реформ це, мабуть, усе: у програмі вони вже практично на виході, там 95 відсотків готовності, але через коронавірус довелося відкласти".

"Думаю, що за 1-й квартал ми спробуємо це наздогнати. І сподіваюся, що програму на наступний рік навіть перевиконаємо, щоб наздогнати хвіст 2020-го", - додав глава фракції.

За результатами дослідження руху "Чесно", найефективнішими депутатами 2020 року стали представники фракції "Слуга народу". На їхньому рахунку найбільша кількість прийнятих законопроєктів.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" похвалився величними досягненнями Ради 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути