Ексклюзиви
вівторок, 05 листопада 2019 12:03

"Слуга народу" Ткаченко заселився до незадекларованого маєтку на Трухановому острові – Bihus

Народний депутат від "Слуги народу", колишній гендиректор "1+1 Media" Олександр Ткаченко користується будинком на Трухановому острові у Києві, хоча не декларував цього.

Про це повідомляють журналісти Bihus info.

  Землю, де маєток, місто передавало під спортивну базу.
Землю, де маєток, місто передавало під спортивну базу.

Журналісти побачили фотографії в соцмережах Ткаченка та його дружини Ганни.

Знімки з озером і сусідніми будинками та територіями публікувалися у різні сезони, починаючи з 2016-го. Це свідчить про систематичне використання Ткаченками цього будинку в рекреаційній зоні щонайменше протягом 3 років.

Нардеп спершу заявив, що будинок він орендував "не інколи, а цьогоріч", а знімки потім пояснив: "Ми там періодично бували, не секрет". Щодо декларування Ткаченко сказав: "За 2019-й буде вказано у декларації – і в кого орендую, і скільки сплачую. Це не таємниця. Усьому свій час".

Будинок розташований на спортивній базі незаконно, повідомляє ЗМІ.

1994-го Київрада виділила землю на Трухановому острові для водноспортивної бази, потім кілька разів подовжувала оренду.

У договорі за 2016-й вартість 4 га значилася 32 млн 257 тис. грн, а вартість оренди – майже 1 млн грн (3%). Оренда передбачалася на 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася соціологія про вибори мера Києва

Торік Київрада подовжила угоду на оренду, але вартість майна знизилася до 18 млн грн – і, відповідно, подешевшала оренда. При цьому в документах на цю ділянку міської землі з'явилася приватна будівля 400 кв. м.

У реєстрі речових прав на нерухоме майно цей будинок значиться як нежитлова адміністративна будівля.

Власник будівлі Денис Копилов – президент інвестиційної компанії ТОВ "Учбово-спортивний комерційний клуб "Україна". Той підтвердив, що здає в оренду будинок Ткаченку.

Також журналісти вказують: Ткаченко заселився до незадекларованого маєтку після того, як телеканал "1+1" ще 2015-го показав розслідування про незаконність поселень на Трухановому острові.

Сам нардеп на опубліковане розслідування журналістів відреагував словами: "Я неодноразово бував на Трухановому острові. Гостював там, займався спортом, але будинок орендував лише в цьому році, що і буде відображено в декларації. Все інше - домисли".

Раніше Олександр Ткаченко, який претендує на посаду голови Київської міської державної адміністрації, подав декларацію до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" Ткаченко заселився до незадекларованого маєтку на Трухановому острові – Bihus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути