Ексклюзиви
пʼятниця, 21 липня 2023 18:30

"Слуга народу" не ходив на суди, його штрафували. А в кінці кримінальну справу закрили

"Слуга народу" не ходив на суди, його штрафували. А в кінці кримінальну справу закрили
Максим Машковський обирався до парламенту від партії "Слуга народу" по округу у Вінницькій області. Фото: ЦПК

Апеляція Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження щодо депутата від "Слуги народу" Максима Пашковського і звільнила його від кримінальної відповідальності.

За даними Національного антикорупційного бюро, у декларації за 2020 рік нардеп не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку орендував протягом року. Про це повідомив Центр протидії корупції.

У березні перша інстанція ВАКС виправдала Пашковського у зв'язку з недоведеністю у його діях складу кримінального правопорушення.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав на це рішення апеляцію.

Клопотання про закриття провадження подав і сам депутат, яке апеляція задовольнила.

При цьому іншого рішення бути не могло, адже сплив строків давності і наявність клопотання автоматично призводять до звільнення від відповідальності, кажуть активісти.

"Під час розгляду справи Пашковський неодноразово пропускав засідання суду. Через що ВАКС змушений був вдаватись до накладення грошових штрафів та примусового приводу", – пише ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" за $5 тис. хабаря організувала виїзд за кордон – САП

Пашковський на суді визнав, що не вказав орендовану квартиру. Але заявив, що це був не умисел, а помилка.

Декларацію нібито заповнював його брат, а він винен лише в тому, що не перевірив заповнену братом інформацію перед поданням декларації.

Максим Пашковський обирався до парламенту від партії "Слуга народу" по округу у Вінницькій області. Є членом Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

Цього тижня Апеляційна палата ВАКС скасувала обвинувальний вирок і звільнила від кримінальної відповідальності народну депутатку з групи "Партія "За майбутнє" Ірину Констанкевич у зв'язку зі спливом строків давності.

Минулого місяця ВАКС закрив кримінальне провадження щодо нардепки від "Слуга народу" Анни Колісник через закінчення строку давності.

У лютому ВАКС звільнив нардепа від "Слуга народу" Володимира Гевка від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв'язку з його каяттям. В березні суд виправдав "слугу" Юрія Камельчука, підозрюваного у справі про недекларування.

У квітні суд закрив справу щодо нардепа від "Батьківщини" Михайла Волинця, якого підозрювали у недостовірному декларуванні на 1,79 млн грн. Також ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності нардепку від "СН" Маргариту Шол.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" не ходив на суди, його штрафували. А в кінці кримінальну справу закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути