пʼятниця, 07 квітня 2023 14:15

П'ятого нардепа звільнили від криміналу

Вищий антикорупційний суд закрив справу щодо народного депутата від "Батьківщини" Михайла Волинця, якого підозрювали у недостовірному декларуванні на 1,79 млн грн.

Суд звільнив Волинця від кримінальної відповідальності у зв'язку з закінченням строків давності. Про це ВАКС повідомив у п'ятницю.

Автор: radiosvoboda.org
  Михайло Волинець потрапив у Верховну Раду за списком партії "Батьківщина"
Михайло Волинець потрапив у Верховну Раду за списком партії "Батьківщина"

За даними слідства, нардеп приховав доходи та авто цивільної дружини і користування записаним на сина позашляховиком Toyota Highlander.

Рішення ухвалили судді Сергій Мойсак, Тимур Хамзін і Віра Михайленко.

"Закрити кримінальне провадження", – йдеться у рішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурора, який катався в Іспанію, не звільнили. Він ще й отримав 73 тис. грн зарплати

Волинець пропустив чимало засідань, обґрунтовуючи це лікуванням за кордоном і відрядженнями, повідомив Центр протидії корупції.

"Причому він уникав участі в розгляді справи через відеоконференцію. Мовляв, процедури в лікарні постійні і він не може взяти участь. Водночас лікування не заважало Волинцю регулярно публікувати у соцмережах по кілька дописів на день", – пише ЦПК.

Вилікувався нардеп тільки після того, як у справі пройшли строки давності, повідомляють.

Автор: Центр протидії корупції
  Волинець на засіданні суду
Волинець на засіданні суду

Раніше ВАКС слухав справу про цивільну конфіскацію квартири Волинця. Суддя із дуже сумнівними аргументами відмовився навіть перевіряти можливість нардепа придбати квартиру за 7,6 млн грн і не конфіскували її, нагадала активісти.

Михайло Волинець чотири рази обирався до Верховної Ради. Балотувався від "Блоку Юлії Тимошенко" і партії "Батьківщина". Є членом Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Торік у листопаді Національне антикорупційне бюро вручило Волинцю підозру. Провадження розпочали після виходу розслідування журналістів. ЗМІ з'ясували, що Волинець користується позашляховиком Toyota Highlander, який не відобразив у декларації.

Про те, що Волинець не задекларував елітний позашляховик, повідомляли журналісти. З'ясували, що син нардепа працює в Метінвесті, структурі олігарха Ріната Ахметова.

Нардепа оголошували в розшук.

У лютому ВАКС звільнив нардепа від "Слуга народу" Володимира Гевка від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв'язку з його каяттям.

В березні суд виправдав двох "слуг" – Юрія Камельчука і Максима Пашковського, підозрюваних у справах про недекларування.

Також минулого місяця ВАКС звільнив від відповідальності за брехню у декларації "слугу" Анну Колісник через сплив строків давності.

Зараз ви читаєте новину «П'ятого нардепа звільнили від криміналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути