середа, 24 березня 2021 15:26

Слова "Донбас" не існує - Данілов

Слова "Донбас" не існує - Данілов
Данілов закликав не використовувати слово "Донбас". Фото: rnbo.gov.ua

Не називати Донеччину і Луганщину Донбасом закликає секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов. Він вважає, що це слово є наративом, нав'язаним країною-агресором.

Про це заявив на форумі "Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур", повідомляє "Укрінформ".

"Слова "Донбас" немає в жодному нормативному правовому документі нашої держави. Це дефініція, яка нам нав'язується Російською Федерацією", - сказав Данілов.

Українська влада максимально забезпечила виборче право на територіях, які межують з тимчасово окупованими, наголосив він. Заяви про те, що вибори там не відбулися через небажання влади називає маніпулятивними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війну на Донбасі можна закінчити за тиждень - МЗС

"Всі без винятку послуги, які має отримати громадянин України, який перебуває на підконтрольній території, на сьогодні отримує. Решта – це маніпулятивні речі", - сказав секретар РНБО. За його словами влада зробила все можливе, "щоб місцеві вибори відбулися на максимальній кількості (дільниць. - Gazeta.ua) Донецької та Луганської областей".

У березні 2021-го глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що переговори по Донбасу в рамках "нормандського формату" і в Тристоронньої контактної групи стають жертвами дезінформації одразу після їх завершення.

Зараз ви читаєте новину «Слова "Донбас" не існує - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути