пʼятниця, 17 лютого 2012 12:20

Спецтема: Луценко за ґратами

Слідчі пом'якшили Луценку вирок, бо він частково визнав свою провину - Пшонка

Слідчі пом'якшили Луценку вирок, бо він частково визнав свою провину - Пшонка

Слідчі Генеральної прокуратури, які вели справу відносно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, повідомляють про часткове визнання екс-главою МВС своєї провини і розцінили це як пом'якшувальні обставини, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

На прес-конференції в п'ятницю в Дніпропетровську він зазначив, що ці пом'якшуючі обставини дозволяють стороні держобвинувачення просити у суду міру покарання у 4 з половиною роки замість 7 років, які передбачені статтею, за якою Луценка звинувачується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді Луценко говорив про Януковича-Плюшкіна, "тарганів" Азарова і Юру Єнакієвського

"Прокурори знайшли можливість пом'якшити покарання за наступних пом'якшувальних обставин: що він є батьком неповнолітньої дитини, а також, що він частково визнав свою провину", - сказав Пшонка.

Як повідомлялося, раніше Луценко неодноразово заявляв, що не визнає за собою провини в інкримінованих йому порушеннях і підкреслював, що жодне з висунутих йому звинувачень доведено не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко сказав останнє слово. Вирок буде 27 лютого

14 лютого сторона обвинувачення в суді попросила визнати Луценка винним у скоєнні інкримінованих йому злочинів і призначити покарання у вигляді 4 років і 6 місяців позбавлення волі (з поглинання меншого покарання великим по кожному епізоду) з конфіскацією майна. Прокурор також ініціює присудження Луценку штрафу у розмірі 293 тис грн, на 3 роки позбавити його права займати посади, а також позбавити звання службовця.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі пом'якшили Луценку вирок, бо він частково визнав свою провину - Пшонка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути