понеділок, 06 лютого 2012 17:50

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко заперечив свою причетність до призначення Приступлюка

Луценко заперечив свою причетність до призначення Приступлюка

Призначенням Леоніда Приступлюка на посаду водія та вирішенням, до якого департаменту Міністерства внутрішніх справ (МВС) його приписати, займалися працівники кадрового забезпечення відомства.

Про це колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив під час допиту його як підсудного у Печерському районному суді Києва.

"Кадровики призначили Приступлюка туди, де працювали всі водії всіх попередніх міністрів, оскільки ніхто інший, крім працівників розвідки, не міг в'їхати на територію розвідки. Ніхто інший не міг завезти мене на конспіративну квартиру в областях чи Києві для зустрічі з оперативним складом цієї служби. І мій водій Юхименко (який возив міністра до Приступлюка) теж був звідти. То чому мене судять за змову з одним водієм, а не з обома?" - обурився Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приступлюк заперечує свою провину: "Луценка я знав віддалено"

Екс-міністр категорично заперечив свою допомогу в кар'єрному просуванні Приступлюка.

"Моя участь у просуванні Приступлюка кар'єрними сходами закінчилася в той день, коли я дав вказівку начальнику департаменту по роботі з персоналом Курку оформити в МВС і призначити в центральний апарат Приступлюка як водія. Жодних інших вказівок, куди його призначати, з якими обов'язками, я не давав. Яку зарплатню він отримував і як називалася його служба, я дізнався вже з матеріалів кримінальної справи", - наголосив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Судовий процес Луценка може затягнутися на роки"

Він також заперечив надану слідчим Сергієм Войченком інформацію щодо вказівки про призначення Приступлюка по селекторному зв'язку.

"Ніякої вказівки Мельнику або Курку по телефону з голосним зв'язком, як потім "для пущей важности" придумав слідчий Войченко, я не давав, як і без голосного зв'язку. І до відома суду: жодного телефону з голосним зв'язком ні в одного помічника міністра не було. І, думаю, немає і на сьогоднішній день", - підкреслив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко заперечив свою причетність до призначення Приступлюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути