пʼятниця, 11 червня 2021 11:47

"Слава Україні! Героям слава!" стало офіційним гаслом українського футболу

"Слава Україні! Героям слава!" стало офіційним гаслом українського футболу
Рішення ухвалив Виконком УАФ у п'ятницю. Фото: Facebook.com/andriy.pavelko

Українська асоціація футболу затвердила офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні" і "Героям слава". Про це повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

"Щойно Виконком УАФ одноголосно - 45 членів "за" - підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом "Ukraine", на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені та в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!", які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників у рідній країні, і по всьому світу. На всіх матчах наших збірних!

Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об'єднав усіх українців, з різних регіонів України й наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов'язані й маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!" - повідомив Павелко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УЄФА прогнулось під Росію" - мережі лютують

Спілка європейських футбольних асоціацій вимагала, щоб Україна прибрала з форми для чемпіонату Європи напис "Героям слава!". Таке рішення УЄФА ухвалила після запиту з боку Російської футбольної спілки.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко терміново вилетів зранку 10 червня на перемовини з представниками УЄФА.

6 червня Павелко опублікував фото нової форми національної збірної з написами "Слава Україні!", "Героям слава!" і мапою держави.

Зараз ви читаєте новину «"Слава Україні! Героям слава!" стало офіційним гаслом українського футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути