Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2013 14:27

Шкляр порівняв чинну владу з "денікінською грабармією"

Шкляр порівняв чинну владу з "денікінською грабармією"
Шкляр: "Якщо влада побачить, що готові вийти на вулицю мільйони – вона позадкує". Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомий український письменник і політичний діяч Василь Шкляр стверджує, що події 1919 року повторилися у 2009 році, коли українці добровільно віддали владу сучасній "денікінській грабармії".

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Україна має при владі відвертих українофобів, які не сприймають нічого українського, – стверджує письменник. – Натомість сучасні демократичні сили, зокрема "Свобода", не пропонують чогось надзвичайного, антилюдського. Вони вимагають лише, щоб дали нам на рідній землі, у своїй державі почуватися українцями. Представники владних структур уже все мають. Тож нехай віддадуть нашу культуру, духовний простір, а не окуповують і затискають наш народ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український націоналізм м'якший за християнську демократію у Німеччині – Шкляр

Шкляр вважає, що принципи "свободівців" - це звичайні речі, які потребує українець, а "радикальними їх сприймають через нашу деформовану свідомість і психіку".

Автор "Залишенця" впевнений, що ситуація в Україні повторилась, а саме події 1919 року, коли білогвардійська армія на чолі з Денікіним виступила проти українських сил.

"У 2009 році українці добровільно віддали владу тій же "грабармії", як колись називали денікінське військо. Аналогія очевидна. Крім того, у цих датах співпала остання цифра – "9". Але я не думаю, що боротьба набере тих збройних форм, бо зараз зовсім інші умови. Той таки Холодний Яр зможе знищити один гелікоптер. Але якщо влада побачить, що готові вийти на вулицю мільйони – вона позадкує", – заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Шкляр порівняв чинну владу з "денікінською грабармією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути