Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2019 18:09

Шкільна форма тепер необов'язкова

Шкільна форма тепер необов'язкова
Володимир Зеленський скасував указ про обов'язкову шкільну форму Фото: Новини Полтавщини

Володимир Зеленський скасував указ про обов'язкову шкільну форму.

20 червня глава держави Володимир Зеленський скасував указ другого президента України Леоніда Кучми про обов'язкову шкільну форму для учнів середніх закладів освіти.

"Визнати такими, що втратили чинність: указ Президента України 12 червня 1996 року № 417 "Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти", – повідомляють на сайті президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський скасував указ Ющенка

Петицію про скасування закону зареєстрували на сайті президента у березні 2017 року. Тоді звернення набрало 941 голос з 25 тис. необхідних.

"Указ президента Кучми ухвалений для забезпечення дітей недорогою шкільною формою, а соціально незахищені категорії населення мали отримувати її безкоштовно. Цього не відбувається. Нині шкільна форма є настільки дорогою, що суттєво позначається на бюджеті родин, які мають дітей шкільного віку", – писала автор петиції Олена Бондаренко.

Володимир Зеленський скасував 159 указів, які були видані в 1991–2014 роках. 8 з них підписав Леонід Кравчук, 1 – Віктор Ющенко, усі інші – Леонід Кучма і Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Шкільна форма тепер необов'язкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути