субота, 06 лютого 2021 10:37

Скільки заробляли працівники на "каналах Медведчука"

Скільки заробляли працівники на "каналах Медведчука"
Президент Володимир Зеленський наклав санкції на депутата Верховної Ради від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака терміном на 5 років. Фото: apostrophe.ua

Середня зарплата на заблокованих каналах "112 Україна", ZIK та NewsOne складала 5 тис. грн.

Рада національної безпеки та оборони України має всю інформацію по кожній компанії, які мають відношення до "правої руки" Віктора Медведчука - депутата від "ОПЗЖ" Тараса Козака, та до яких були запроваджені санкції. Про це у п'ятницю, 5 лютого, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після закриття проросійських телеканалів почалось звільнення України - Аваков

"Ми працюємо з фактами і документами. Ми не можемо працювати з емоціями. Були зроблені заяви, що півтори тисячі людей втратили роботу. Кожне підприємсто, яке перебуває під санкціями, - під моніторингом. І я можу сказати, підприємство "ТВ вибір" у 2020 році середня кількість працюючих – 1 людина, "Новий формат" - 1 людина, "Оріанта" - 1 людина, "Телекомпанія "112" - 33 людини, "Партнер ТВ" - 1 людина, "Лідер ТВ" - 1 людина. У нас є середня заробітна платня у цих компаніях, я можу сказати, що це бідні люди. Середня заробітна платня складає 5 тисяч гривень", - розповів Данілов.

Додав, що відбулась нарада із президентом Володимиром Зеленським. Він запропонував працевлаштувати людей, які втратили роботу. І навіть збільшити на 20-25% їм заробітню платню.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що матеріали слідства підтверджують, що пропагандистські телеканали фінансуються із зароблених на війні грошей.

Холдинг "Новини" об'єднує телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK, що формально належить бізнесменові, нардепу від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тарасові Козаку. Реальний контроль над медіаресурсом приписують голові політради цієї партії, нардепу Вікторові Медведчуку. Згідно з моніторингом, проведеним виданням "Детектор медіа", на телеканалах голдингу "Новини" - "112 Україна", NewsOne і ZIK - найчастіше поширюються меседжі, співзвучні з російською пропагандою, фіксуються порушення журналістських стандартів, просування інтересів Кремля й "Опозиційної платформи", виправдання російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Скільки заробляли працівники на "каналах Медведчука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути