Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2021 13:43

Скільки українців готові голосувати за Зеленського

Скільки українців готові голосувати за Зеленського
У першому турі виборів президента в березні 2019 року за Зеленського проголосували 30,24% виборців. Фото: president.gov.ua

Якби вибори президента проводили найближчим часом, то Володимира Зеленського підтримали б 27,2% тих, хто має намір голосувати і визначився. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Далі в рейтингу йдуть Петро Порошенко – 14,9%, Юрій Бойко - 10,5%, Юлія Тимошенко – 9,7%, Ігор Смешко – 6,6%, Євген Мураєв – 5,6%, Володимир Гройсман – 5,1%.

Зеленський лідирує в 17 областях. У Києві, Тернопільській та Івано-Франківській областях він поділяє першість з Порошенком, у Харківській – з Бойком. Лише у Львівській на перше місце виходить Порошенко, Вінницькій – Гройсман, Донецькій та Луганській – Бойко, пише "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський починає нагадувати "бандерівця" - Мотиль

Серед покоління Незалежності - люди до 30 років - кожен другий з-поміж тих, хто має намір голосувати й визначився, обирає Зеленського. Серед них його результат більш ніж у чотири рази вищий, ніж у Порошенка.

Високий рейтинг у Зеленського серед найменших, які ще не голосують, 16-17 років: понад 50% обирають його загалом і майже 70% з тих, хто б голосував і визначився.

Соціологи опитали телефоном 2 тис. респондентів у всіх областях, крім тимчасово окупованих Росією Криму і районів Донецької та Луганської областей. Помилка репрезентативності дослідження по Україні – не більш ніж 1 %, по області – не більш як 4%.

Раніше соціологи повідомляли, що більшість громадян вважають Зеленського некомпетентним.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців готові голосувати за Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути