вівторок, 13 листопада 2012 22:27

Ситуація із 11 та 14 округами - юридично зрозуміла – екс-міністр юстиції

Ситуація із 11 та 14 округами - юридично зрозуміла – екс-міністр юстиції
Фото: tsn.ua

Колишній міністр юстиції України Микола Оніщук каже, що юридично зрозуміла ситуація, яка склалась навколо 11 та 14 округів.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу".

"Ситуація юридично зрозуміла. Будь-яке рішення, в тому числі Центральної виборчої комісії – є доступним для оскарження в суді особою ,яка вважає, що її інтереси цим порушено", - повідомив колишній міністр юстиції України .

На його словами, лише Вищий адміністративний суд України "розглядає скарги на дії чи бездіяльність ЦВК. І такий є засіб забезпечення позову, до речі, також в інтересах суб'єкту виборчого процесу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У наступній Раді будуть персональні ідеологічні опоненти – експерт

"Тобто ЦВК могло ухвалити рішення, але суд може заборонити його опубліковувати, тому що виборчий закон правові наслідки пов'язує саме з офіційним оприлюдненням", - резюмував він.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України відкрив провадження у справах "Об'єднана опозиція проти ЦВК" щодо незаконних рішень Центрвиборчкому про визнання переможцями в округах №11 та №14 провладних кандидатів. ВАСУ відкрив провадження у справах за позовами кандидатів від Об'єднаної опозиції Наталії Солейко (округ №11) та Івана Мельничука (округ №14).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР мала б прийняти закон щодо повторних виборів замість постанов - ЦВК

Суд заборонив ЦВК офіційно оприлюднювати результати виборів в округах №11 та №14 до вирішення справи в суді та заборонив редакціям газет "Голос України" та "Урядовий кур'єр" публікувати повідомлення ЦВК про результати голосування в цих округах.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація із 11 та 14 округами - юридично зрозуміла – екс-міністр юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути