середа, 05 березня 2014 11:20

Сиротюк став губернатором Тернопільщини: кадри "Свободи" очолили регіон
5

Фото: Олена ДЗІК

Із запізнення на півгодини почалося вчора представлення нового губернатора Тернопільщини Олега Сиротюка. Як пояснили організатори, віце-премєр Олександр Сич просто не встиг на заплановану 16-ту годину дістатися до Тернополя зі Львова.

Але це не єдине, що вирізняло це представлення з-поміж інших. По-перше, відтепер уся влада на Тернопільщині у руках "свободівців" – мер міста Сергій Надал та голова обласної ради Василь Хомінець також представляють цю партію.

По-друге, цей офіційний захід захотіла побачити така велика кількість людей, що відведений спеціально для цієї події немаленький зал у будівлі адміністрації - аж на 250 місць - не вміщав усіх охочих.

У зал тернополяни почали заходити близько пів на четверту дня. Але уже перед четвертою тут ніде і яблуку було упасти. У залі почали доставляти крісла. Представлення бували і раніше, а от щоб крісла масово доставляли, такого ніхто не пригадував. Варто зазначити, що у 2010-му в області змінювалося аж чотири губернатори за один рік, але навіть тоді місця для глядачів завжди вистачало.

"Зараз кожен чиновник хоче показати себе перед новим керівництвом. Думають, це їм зарахується", - стиха перемовляються люди між собою.

Несподіване запізнення із представленням зіграло на користь присутніх тернополян – переповнена зала, у якій уже не вистачало свіжого повітря, було вирішено змінити на сесійну залу облради. Там 350 місць. Вмістилися майже усі. Лише близько десяти людей стояли при вході.

"Сьогодні маю честь зачитати два укази", - починає промову Сич.

Люди у залі просять включити мікрофон, бо на останніх рядах погано чути.

Після виправлення технічних недоліків віце-премєр ще раз повторює початок. Коли доходить до указу про звільнення попереднього губернатора Валентина Хоптяна, зал вибухає оплесками. Так само тернополяни реагують на указ про призначення Олег Сиротюка. Новий очільник облдержадміністрації прикладає руку до грудей і зворушено кланяється у відповідь на цей теплий прийом.

"Слава Ісусу Христу! Слава Україні!", – вітається з людьми.

Виступає 5 хвилин. Дякує за можливість повернутися працювати на рідну землю. Наголошує, що зараз відповідальний час, інші умови в державі, ніж раніше. Тому усім треба працювати злагоджено, "як один кулак".

Уже о 17-й захід закінчується. Але Сиротюк має пройти ще одне затвердження – на місцевому майдані. За півгодини на Театральній площі міста його чекає кілька сотень людей. Накрапає дрібний дощ. Тернополяни не розходяться, очікують обіцяного виступу.

Цього разу представляє нового губернатора уже не віце-прем'єр, а керівник обласного Штабу національного спротиву Володимир Стаюра.

"Наша єдність дала нам змогу подолати той окупаційний режим і подолати ту владу. Ми маємо спільно продовжувати боротьбу заради змін у нашій державі. Зараз у нас немає права зневірятися", - наголошує Сиротюк.

На сходах театру губернатор виступає довше, ніж під час офіційного представлення в адмінбудівлі.

Люди слухають мовчки, не плескають. Дощ посилюється. Але ніхто не розходиться, слухають його виступ до кінця.

Зазначимо, Олег Сиротюк – тернополянин. Він народився 13 березня 1978 року, за кілька днів йому виповниться 36 років. Після останніх парламентських виборів Олег Сиротюк став народним депутатом. До того був депутатом Тернопільської облради, очолював фракцію "Свободи". Одружений. Відповідно до декларації оприлюдненої минулого року, родина Сиротюків не мала власного авто.

Зараз ви читаєте новину «Сиротюк став губернатором Тернопільщини: кадри "Свободи" очолили регіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути