середа, 29 жовтня 2008 15:10

Симоненко злякався соціального вибуху через Ющенка

Лідер фракції комуністів Петро Симоненко, виступаючи з парламентської трибуни, заявив, що ухвалення умов МВФ - це новий етап шокової терапії, який спричинить за собою скорочення робочих місць, безробіття і підвищення тарифів.

"Ющенко й олігархи підштовхують Україну до соціального вибуху, який неминуче може трапитися, якщо негайно не застосувати радикальні заходи. Всі їхні закони направлені на порятунок власних капіталів за рахунок трудящих України і я ще раз хочу підкреслити, що на умови МВФ Президент Ющенко пропонує за рахунок кредиту МВФ фінансувати не українське виробництво, а обслужити зовні борги", - сказав він.

Крім того, він підкреслив, що категорично "проти антикризового законопроекту Президента", і вважає "його направленим насамперед на захист великого олігархічного капіталу, підкреслюючи, що "вони фактично рятують країни "золотого мільярда".

Симоненко запропонував парламенту терміново розглянути й прийняти закони про повернення народного майна галузей, що знаходяться в приватній власності, у власність держави, про оголошення України позаблокового статусу, оголошення мораторію на підвищення цін на продукти харчування, ліки, газ, електроенергію, тарифи ЖКГ, щоб виключити можливість збагачення на біді народу, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко злякався соціального вибуху через Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути