пʼятниця, 18 листопада 2011 12:33

Симоненко порахував, на скільки пограбують кожного пенсіонера у 2012 році

Симоненко порахував, на скільки пограбують кожного пенсіонера у 2012 році

Автори проекту держбюджету на 2012 рік хочуть пограбувати українських пенсіонерів і позбавити ліквідаторів Чорнобильської катастрофи права на безкоштовне оздоровлення.

Як повідомила прес-служба Компартії, про під час прес-конференції заявив народний депутат від Компартії Петро Симоненко.

За словами Симоненка, кошти на покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду зменшені на 15,56 млрд грн - з 17,76 млрд грн в 2011 році до 2,2 млрд грн в 2012 році.

"Тобто, кожного пенсіонера у 2012 році пограбували на 1100 грн. Це і є ціна "пенсійної реформи", - пояснив лідер КПУ.

У той же час, відзначив він, витрати на санаторно-курортне лікування ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту", "Про жертви нацистських переслідувань" та інвалідів зменшені на 115 мільйонів гривень .

"На соціальний захист чорнобильців передбачено 2,6 млрд грн. Це - приблизно 4% від того, що їм належить за законом, а кошти на лікування цієї категорії громадян в проекті бюджету не передбачені взагалі", - додав Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко порахував, на скільки пограбують кожного пенсіонера у 2012 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути