Ексклюзиви
неділя, 10 квітня 2011 18:27

Симоненко не хоче оприлюднення стосунків Єви Браун та Гітлера

Симоненко не хоче оприлюднення стосунків Єви Браун та Гітлера

Лідер Компартії, народний депутат Петро Симоненко вважає, що в Україні панує сприяння у просуванні нацистської ідеології. Як приклад, комуніст навів наміри "створити меморіал гітлеризму" на Вінниччині.

Як повідомила прес-служба КПУ, про це Симоненко заявив, спілкуючись з делегатами XL обласної звітно-виборної конференції львівських комуністів.

На переконання парламентарія, створення меморіальних комплексів, де в якості однієї з головних планується експозиція, яка міститиме матеріали про стосунки Єви Браун та Гітлера, - це "безглуздя і дикунство".

"Створення подібних "меморіальних комплексів" спрямоване на пропаганду фашизму, несе в собі велику суспільну загрозу — загрозу неофашизації України, суперечить як вітчизняним, так і міжнародним законам і нормам", - зазначив Симоненко.

Він запевнив, що з подібними проявами комуністи завжди вестимуть непримиренну боротьбу.

"Це наш святий обов'язок перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя в боротьбі з фашизмом", - резюмував політик.

Нагадаємо, на початку 2011 року голова Вінницької обладміністрації Микола Джига доручив створити історико-меморіальний комплекс на території ставки "Вервольф" під Вінницею.

На думку губернатора Вінницької області, мета цієї експозиції, - показати реальні історичні факти і події, "зловісне обличчя ворога - фашизму і нагадати про силу народу, який переміг це зло".

Зараз ви читаєте новину «Симоненко не хоче оприлюднення стосунків Єви Браун та Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути