вівторок, 10 серпня 2010 10:44

Симоненко хоче підняти українців проти терористів з МВФ

Симоненко хоче підняти українців проти терористів з МВФ

Комуністична партія України пропонує провести Всеукраїнський референдум з приводу співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це йдеться у заяві лідера КПУ Петра Симоненка, оприлюдненій на офіційному сайті партії.

"Якщо уряд, не в змозі протистояти тиску МВФ та інших міжнародних фінансових терористів, то ми, депутати – комуністи, пропонуємо напряму звернутися до людей і на Всеукраїнському референдумі визначитись щодо заборони співпраці України з МВФ на таких кабальних умовах: підвищення цін на товари та послуги, в тому числі і комунальні, до так званого "світового рівня" (читай рівня країн Великої сімки) без відповідного підвищення середніх зарплат, пенсій та соціальних виплат до рівня, який існує в цих країнах", - сказав Симоненко.

Він також відзначив, що Компартія запропонувала систему компенсаційних заходів з метою нівелювати соціальний удар, який нанесено трудящим через серпневе підвищення цін на газ та комунальні послуги, проте уряд поки що робить все навпаки.

"Щоб було зрозуміло, нагадаю, ми пропонуємо і впевнені, що по-перше, необхідно знизити тарифи на електроенергію, якої у нас надлишок. По-друге, використовувати для потреб ЖКГ виключно український газ, для чого збільшити обсяги його видобутку та встановити жорсткий суспільний контроль над цінами на цей газ", - відзначив головний комуніст.

По-третє, за його словами, потрібно встановити контроль над відповідністю цін і тарифів якості та обсягу комунальних послуг. Четверте, перевести, де це тільки можливо, котельні на тверде паливо.

На думку Симоненка, необхідно встановити державну монополію та знизити ціну на хліб, встановити мінімальні кредитні ставки для підприємств реального сектору економіки, в тому числі підприємств ЖКГ.

Наостанок лідер КПУ запропонував зберегти пільги для малозабезпечених верств населення та ветеранів, а також спростити систему надання субсидій, аби кожен, хто їх потребує, міг отримати допомогу без тяганини та чиновничого знущання.

Петро Симоненко заявив, що вимоги МВФ про наступне підвищення тарифів на послуги ЖКГ, якщо їх буде виконано, призведуть до колапсу цієї галузі, і можуть спричинити некеровані соціальні вибухи.

"Ми попереджаємо, що виконання вимог МВФ – це реальна втрата політичного суверенітету держави, і відповідальність за це лягає на тих, хто на ці вимоги погодився і підписався під Меморандумом з МВФ", - підкреслив він.

Нагадаємо, про нещодавній випадок, коли Симоненко назвав Жванію "ющенківським дрантям" і "проституткою".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Симоненко хоче підняти українців проти терористів з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути