понеділок, 12 грудня 2011 17:48

Силові відомства контролюватимуться родиною Януковича - "нунсівець"

Силові відомства контролюватимуться родиною Януковича - "нунсівець"

В Україні треба зменшувати кількість структур, які тиснуть корупційними податками на підприємства.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазін, коментуючи заяву міністра надзвичайних справ Віктора Балоги про те, що МВС і МНС необхідно об'єднати в одне відомство.

Так, зокрема, нардеп нагадав, що раніше пожежна охорона входила до МВС, а наразі є частиною МЧС - "і нічого страшного не було".

"Якщо від МВС відділити частину функцій, які пов'язані з обслуговуванням міністерства — це і міграційна політика, і пожежники, і охорона громадського порядку, нічого страшного не буде. Ми все одно будемо іти до якогось реформування МВС. Та це має бути логічним, зрозумілим для людей", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога пішов шляхом Луценка

Водночас, Кармазін вважає, що об'єднання міністерств найближчим часом не буде.

"Ми вже побачили як відбувається реорганізація і так зване реформування при Януковичі. Це відбувається абсолютно безглуздо. Так, рік тому, 10 грудня, були укази реформування Контрольно-ревізійних управлінь, Податкової тощо. Та вони до цього часу не реформовані", - нагадав "нунсівець".

На його думку, подібні заяви не мають під собою реального підгрунтя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович готується почати велику кадрову чистку?

"Цим бюджетом об'єднання міністерств не передбачено. А він вже має бути ось-ось прийнятий у кінцевому варіанті. Указу президента про якусь реорганізацію ми ще не бачили. Я думаю, що це зондаж громадської думки, не більше того", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР хочуть створити поліцію та жандармерію

Кармазін наголосив, що не зважаючи на те, що представляє опозицію, не заперечує проти такої ініціатив влади: "Тому що зменшувати треба кількість тих органів, які ходять сьогодні по підприємствам і тиснуть корупційним податком на ці підприємства".

Відповідаючи на запитання, хто може очолити нове відомство, якщо мінітсерства все ж об'єднають, нардеп висловив припущення, що керівником може стати хтось із наближєених до сім'ї Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Януковича розуміли, що помилково призначили Могильова головою МВС - Луценко

"Опозиція зараз ніхто не питає не тільки про кадрові підходи. Янукович і Азаров зараз взагалі не бачать в очі, що вона існує. Всі силові структури будуть контролюватися тим самим Януковичем, тільки більше розширено. Я думаю, що ці структури будуть контролюватися сім'єю президента", - підсумував Кармазін.

Зараз ви читаєте новину «Силові відомства контролюватимуться родиною Януковича - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути