Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2014 08:05

Сили АТО почали платити за припинення вогню: втратили ініціативу та людей — луганський активіст

Сили АТО почали платити за припинення вогню: втратили ініціативу та людей — луганський активіст
Фото: tsn.ua

Після заяви Петра Порошенка про одностороннє припинення вогню українські силовики зазнають людських втрат. А російські найманці перехопили військову ініціативу. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Пошук мирних шляхів розв'язання конфлікту має бути, - каже Снєгирьов. - Проте потрібно усвідомлювати, що основну збройну складову цього конфлікту виконують російські спецпризначенці та російські найманці — люди, які отримують гроші за цю роботу.

І тому казати, що вони повинні добровільно перестати стріляти та виїхати за межі України, це як мінімум не розуміти психологію таких людей. Вони використовують оголошене українською владою перемир'я не для того, щоб скласти зброю, і відійти в Росію, а щоб перегрупуватися та наростити бойовий і людський потенціал в містах, які вони контролюють", - розповів активіст.

"У цьому моменті показовою є реакція Гіркіна (російський диверсант - ред), який фактично сказав: "Плювати я хотів на це перемир'я", - додав Снєгирьов.

За його словами, військові неоднозначно сприйняли заяву Порошенка. Особливо ті, хто воює на передовій і "прикриває кордон".

"Коли військова ініціатива була в руках українських військовослужбовців і ми вважали, що на вихідних над Луганськом буде майоріти жовто-блакитний прапор, виголосили заяву про припинення вогню. Місто Металіст, яке було захоплене у сепаратистів, віддали назад. Адже військові відійшли. Відновилися обстріли зі сторони бойовиків і українські силовики зазнали важких втрат — загинули українські хлопці. Ми почали платити за таке перемир'я. Наші солдати втратили військову ініціативу, яку перехопили сепаратисти. Якщо серед найманців та сепаратистів панували раніше панічні настрої - вони готові були відійти - то ці три дні бойовики використали для прегрупування. Використала й Росія для того, щоб підтягти військові контингенти до кордонів з Україною", - розповів Снєгирьов.

На думку активіста, нинішня влада не чує український Донбасс. Адже на переговори щодо врегулювання ситуації не запрошують проукраїнських активістів регіону.

"Ми чуємо Донбас, який висловлює думку Партії регіонів. Знову до нас не дослухаються. Якщо мова йде про подвійні стандарти, домовляються про збереження пануючих позицій Єфремова або Ахметова, то навіщо було взагалі розпочинати активну фазу АТО", - обурився активіст.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко ініцією одностороннє припинення вогню з боку сил АТО. Таким чином президент дає можливість російським найманцям скласти зброю та залишити територію України.

Зараз ви читаєте новину «Сили АТО почали платити за припинення вогню: втратили ініціативу та людей — луганський активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути