понеділок, 30 вересня 2024 15:27

Сибіга та Сійярто зустрілися у Будапешті: про що говорили

Сибіга та Сійярто зустрілися у Будапешті: про що говорили
Андрій Сибіга та Петер Сійярто обговоили війну та переговори. Фото: Х / UKR Embassy in HUN

Міністри закордонних справ України та Угорщини Андрій Сибіга та Петер Сійярто обговорили шляхи досягнення тривалого миру та покарання Росії, а також План перемоги президента Володимира Зеленського.

Сибіга сказав про це на пресконференції у Будапешті, передає "Укрінформ".

Їхні переговори у форматі тет-а-тет тривали близько години, вдвічі довше від запланованого. Після їх завершення розпочалися переговори у розширеному форматі за участі делегацій.

"Першочергове питання, яке ми обговорили сьогодні на зустрічах - це неспровокована повномасштабна війна Росії проти України та шляхи досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру, відновлення територіальної цілісності та суверенітету України - і ми вдячні Угорщині за підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої країни - покарання Росії за звірства, скоєні в Україні, зокрема і за злочин агресії", - повідомив він.

Сійярто отримав інформацію про ситуацію на фронті та на тимчасово окупованих територіях. Сибіга подякував Угорщині за ухвалення 14 пакетів санкцій ЄС проти Росії і гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина відзначилась новою проросійською заявою

Україна вітає участь Угорщини у проєктах із відбудови, підтримки українців в Угорщині, навчанні військових медиків та приєднання Будапешта до Коаліції з протимінної діяльності.

Міністр МЗС України висловив сподівання, що Угорщина буде і далі підтримувати українські ініціативи і сприятиме їхній якнайшвидшій реалізації.

2 липня прем'єр Угорщини Віктор Орбан приїжджав до Києва і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Орбан запропонував Зеленському "зупинити вогонь" і почати перемовини.

РФ має вивести війська з території України, сказали у Сполучених Штатах Америки, коментуючи заяви Орбана.

5 липня Орбан прибув до Москви і зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Тоді Орбан заявив про "мирні зусилля".

Зараз ви читаєте новину «Сибіга та Сійярто зустрілися у Будапешті: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути