вівторок, 23 квітня 2024 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина відзначилась новою проросійською заявою

Угорщина відзначилась новою проросійською заявою
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявляє, що в ЄС існує "готовність до світової війни". Фото: pixabay.com

У ЄС існує так звана готовність до світової війни через ситуацію в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, передає портал 444.hu. Він вважає, що стратегія ЄС провалилася, а поставки зброї Україні не наблизили до миру і не покращили позиції Києва на полі бою.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну або збільшити ризик ескалації до світової війни. Мирні зусилля, і дипломатія має замінити поставки зброї як єдиний спосіб запобігти подальшим жертвам і руйнуванням", - сказав Сіярто.

Глава МЗС Угорщини розкритикував наміри ЄС ухвалити новий пакет санкцій проти Росії, оскільки, на його думку, попередні 13 пакетів були провальними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина планує блокувати європейську допомогу Україні у розмірі €2 млрд

"Що я не зовсім розумію, так це те, що якщо щось повністю провалилося тринадцять разів, то чому те ж саме потрібно намагатися зробити чотирнадцятого разу? Ми, угорці, готові обговорювати всі мирні плани. Але також необхідно чітко усвідомлювати, що мирні конференції можуть бути успішними лише тоді, коли на них будуть присутні всі учасники війни", - сказав він, маючи на увазі запрошення Росії на саміт у Швейцарії.

Сіярто додав, що європейські заходи нібито завдали більше шкоди Європі, аніж РФ.

"Народи континенту, зокрема угорці, повинні були розплачуватися за це, в той час як вони не несуть жодної відповідальності за розв'язання війни", - сказав одіозний політик.

Угорщина все одно не буде надавати Україні зброю.

Будапешт продовжить підтримувати Київ лише невійськовою допомогою, заявив державний секретар з питань публічної дипломатії та зв'язків з громадськістю Угорщини Золтан Ковач. Він нагадав, що Угорщина надає гуманітарну допомогу для українців.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина відзначилась новою проросійською заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути