Ексклюзиви
пʼятниця, 19 листопада 2021 09:58

"Серйозний удар" - в ОП засудили публікацію звіту розвідки щодо "вагнерівців"

"Серйозний удар" - в ОП засудили публікацію звіту розвідки щодо "вагнерівців"
"Вагнерівці" воювали проти України на Донбасі. Фото: REUTERS

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк засудив публікацію журналістки Яніни Соколової секретних внутрішніх документів Головного управління розвідки Міноборони щодо операції із затримання "вагнерівців"

І заявив, що публікувати інформацію про роботу розвідки у державі, яка воює, "некоректно", передає Укрінформ.

"Це дуже серйозний і болісний удар по наших можливостях як держави – коли відкрили конкретні факти про документування учасників війни проти України, яке проводилося з 2014 року. Наш супротивник знає тепер усі найважливіші нюанси того, як нашим розвідникам та спецслужбам вдавалося збирати докази винуватості росіян", - заявив він.

Він зазначив, що "вагнергейт" почався з публікації російських пропагандистів у "Комсомольській правді" 6 серпня 2020 року. Але найважливішу інформацію оприлюднили громадяни України. І "неусвідомлено виконали контррозвідувальні функції за російські спецслужби".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнергейт": що відомо про справу та як до цього причетний офіс Зеленського

Яніна Соколова відповіла Михайлу Подоляку на звинувачення в тому, що оприлюднені нею документи "нанесли серйозний удар Україні". Наголосила, що її інформація лише підтверджує розслідування Bellingcat, а також є цінною для суспільства, передає "Українська правда".

"Офіс президента в агонії. Оприлюднені нами документи не є для них новими. Але документи внутрішнього процесу спецоперації - це доказ. Не домисли, а прямий доказ. Власне це і дратує зараз всю команду президента, яка спочатку вустами Єрмака говорила про вигаданість від початку до кінця, а президент після довгих місяців мовчання сказав, що довірився Лукашенку, тому "ой, він нас обманув, не вийшло", - каже медійниця. .

Додала, що оприлюднені нею документи - демонстрація брехні і непрофесійності. Вони підтверджують сказане раніше Bellingcat.

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала звіт щодо "зливу" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер". Операція мала назву "Авеню". За проєкт відповідали голова ГУР Василь Бурба та заступник голови СБУ Руслан Баранецький.

Бойовиків ПВК "затримали" в Білорусі ще до того, як їх мали перехопити в українському небі. Відтермінування спецоперації запросили з Офіса президента України. Мовляв, Володимир Зеленський домовився про припинення вогню на Донбасі, ідеться в матеріалах.

Після того телеведуча Яніна Соколова заявила, що має флешку з документами, "які свідчать про те, хто з найвищих ешелонів влади брав участь в операції "вагнергейт".

Сказала, що це документи Головного управління розвідки Міністерства оборони за червень 2020 року щодо військових РФ, працівників ФСБ, які безпосередньо причетні до збройної агресії проти України. Зокрема про 15 осіб, які причетні до збиття повітряних суден ЗСУ. Також ідеться про збиття малазійського MH17.

Зараз ви читаєте новину «"Серйозний удар" - в ОП засудили публікацію звіту розвідки щодо "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути