Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 11:41

Сергій Тарута висунув закон проти іноземного впливу на українську політику

Автор: osnovaparty.org
  Цим законопроектом я хочу вирішити проблему, яка давно назріла - припинити спроби зовнішнього управління нашою країною то з боку Росії, то з боку наших західних партнерів, - Сергій Тарута
Цим законопроектом я хочу вирішити проблему, яка давно назріла - припинити спроби зовнішнього управління нашою країною то з боку Росії, то з боку наших західних партнерів, - Сергій Тарута

Посилення контролю за надходженнями коштів від інших держав і іноземних недержавних організацій необхідне, щоб українці бачили, чиї інтереси і за скільки захищають українські неурядові організації. Такі заходи обумовлені вимогами національної безпеки країни і необхідністю законодавчого врегулювання практики лобізму в нашій країні. Про це заявив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, який зареєстрував 20 червня в Верховній Раді відповідний законопроект.

За словами депутата, суть законопроекту - ті благодійні та неурядові організації, які лобіюють чиїсь зовнішні інтереси, повинні відповідним чином відкрити свої джерела фінансування, а суспільство повинно знати, чиї інтереси і за скільки захищають ці організації.

"Як і обіцяв, я зареєстрував в Раді законопроект №8501 про обов'язкове декларування джерел фінансування благодійних організацій та громадських об'єднань, які отримують більше 50% від загального фінансування від інших держав та іноземних неурядових організацій", - зазначив Сергій Тарута.

Благодійні та неурядові організації, які лобіюють чиїсь зовнішні інтереси, повинні відповідним чином відкрити свої джерела фінансування

Необхідність прийняття законопроекту, за його словами, викликана потребою протистояти зовнішньому управлінню Україною.

"Цим законопроектом я хочу вирішити проблему, яка давно назріла - припинити спроби зовнішнього управління нашою країною то з боку Росії, то з боку наших західних партнерів. Україну постійно кидає в крайнощі: то нам відводять роль "молодшого брата" Росії, то Україну намагаються завести під зовнішнє управління з боку транснаціональних корпорацій і глобальних банків ", - додав лідер" Основи ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти побачили у Тарути прем'єрські амбіції

Як зазначив Сергій Тарута, сьогодні у нашого суспільства немає дієвих нормативно-правових інструментів для діагностики лобізму, і цивілізоване юридичне врегулювання дозволить заповнити цю прогалину.

"Я не пропоную слідувати російській практиці оголошення всіх неугодних "іноземними агентами". Мої пропозиції - просто ввести цивілізовані правила. Тому і пропоную парламенту, суспільству відповідний законопроект, і закликаю своїх колег по парламенту і громадськість до діалогу ", - резюмував парламентарій.

Останнім часом в політикумі і суспільстві відновилося обговорення загрози зовнішнього впливу на Україну. Ця тема вкрай важлива - досить згадати кінець 2013 року, коли спроба зовнішнього управління з боку Росії призвела до чергового Майдану. Але зараз ми ризикуємо потрапити під повне зовнішнє управління транснаціональних корпорацій і глобальних банків, які не зацікавлені в тому, щоб Україна відбулася як індустріальна держава, штовхаючи країну до розвитку як аграрно-сировинного придатка.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Тарута висунув закон проти іноземного впливу на українську політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути