Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 15:22

Щербань не заважав Лазаренку - соратник екс-прем'єра

Щербань не заважав Лазаренку - соратник екс-прем'єра
Фото: news24ua.com

Генеральний прокурор Віктор Пшонка озвучив абсурдні звинувачення щодо причетності Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до замовного вбивства нардепа Євгена Щербаня, оскільки Щербань нічим не міг їм заважати.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив перший заступник голови партії "Громада" Олег Оленюк.

"Ці звинувачення, самі по собі, є абсурдними, бо там немає ні мотиву, ні підстав. Нічого такого, аби це обвинувачення можна було прив'язати до Лазаренка, чи Тимошенко", - висловив думку Оленюк.

"Вони пишуть, що Щербань заважав якимось рішенням обласної адміністрації. Володимир Щербань, його однофамілець та спільник, вже давно не був головою державної обласної адміністрації, а був Сергій Поляков, який вважався стовідсотково людиною Лазаренка, який міг провести будь-яке рішення", - додав він.

Окрім того, соратник Лазаренка сказав: "Тому, реально Євген Щербань нічим заважати Павлу Лазаренку не міг. Євген Щербань був радником прем'єр-міністра і входив в коло радників Павла Лазаренка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак божиться, що кликав нардепів на позачергову сесію

"Доводити в українських судах, монополізований відомо ким, і де на замовлення прокуратури виконується будь-яка політична вказівка, це марна затія. А доводити що-небудь людям, які не здатні слухати та аналізувати факти, абсолютно безперспективна справа", - підкреслив Оленюк.

Відповідаючи на питання, чи вдасться таки Лазаренку та Тимошенко довести свою невинуватість у вбивстві Щербаня, він сказав: "Якби у цієї влади і Генеральної прокуратури було хоч трохи в голові сірої речовини, вони б подібних справ не роздували".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви опозиції показові, бо вони просто демонструють свою опозиційність — експерт

"Ця піар-справа роздута не так проти Лазаренка, як проти Тимошенко. Скоро Європейський суд з прав людини винесе рішення в справі за якою Тимошенко була засуджена. От і починаються такі метання, які спрямовані на те, аби зволікати із майбутнім рішенням ЄСПЛ, а що ще гірше — це може бути і чиясь тактична гра перед самітом", - резюмував перший заступник голови партії "Громада".

Нагадаємо, що раніше генеральний прокурор Віктор Пшонка оголосив про завершення слідства щодо причетності Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до замовного вбивства нардепа Євгена Щербаня. Він також зауважив, що є багато неспростовних доказів, що Тимошенко у цій справі дійсно винна. Після чого додав, що їй може загрожувати довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Щербань не заважав Лазаренку - соратник екс-прем'єра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути