середа, 23 січня 2013 12:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лазаренко офіційно заявив про непричетність до вбивства Щербаня

Лазаренко офіційно заявив про непричетність до вбивства Щербаня
Фото: podrobnosti.ua

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко заперечує свою причетність до вбивства народного депутата України Євгена Щербаня. "Сьогодні я змушений в черговий раз заявити - я не маю жодного відношення до вищезгаданого злочину (вбивства Щербаня - gazeta.ua). Я достовірно знаю, що ця справа відносно мене сфальсифікована для використання в політичних цілях", - Йдеться в заяві Лазаренка , поширеному в середу його адвокат Марина Долгопола.

За словами екс-прем'єра, публічні заяви керівництва Генеральної прокуратури України з приводу його причетності до кримінальної справи про вбивство Щербаня "грубо порушують конституційну норму щодо презумпції невинуватості".

"Я, Лазаренко Павло Іванович, неодноразово і послідовно заявляв про те, що я категорично не маю відношення до вбивства в 1996 році в Донецькому аеропорту народного депутата України Євгена Щербаня. Це справа безпідставно та протиправно "повісив" на мене в 2000 році був у той час генпрокурор Потебенько, користуючись моїм відсутністю на батьківщині і неможливістю повноцінно захиститися від цієї політично мотивованою наклепу", - підкреслив він.

Лазаренко також звернув увагу на те, що останні аналогічні висловлювання генерального прокурора України Віктора Пшонки та його першого заступника Рената Кузьміна з приводу цієї справи містять ознаки кримінального злочину, передбаченого п. 2 ст. 387 Кримінального кодексу України (розголошення даних досудового слідства або дізнання).

"Очевидно, що після таких заяв високопоставлених посадових осіб Генпрокуратури України неможливо розраховувати на неупереджений розгляд цієї справи в українському суді", - переконаний Лазаренка.

 

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко офіційно заявив про непричетність до вбивства Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути