Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 13:07

Семенюк хоче половину всіх підприємств відібрати у власників

Голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Cамсоненко виступає за ухвалення закону про реприватизацію.

Як повідомляє прес-служба ФДМУ, на думку Семенюк-Cамсоненко, "потрібно ухвалювати закон про реприватизацію. Потрібно виправляти помилки, в результаті яких 18 мільйонів українських громадян одержали замість акцій папірці".

Вона вважає, що "якби БЮТ дотримувався домовленостей про ухвалення закону щодо реприватизації, які були досягнуті під час Помаранчевої революції, і проголосував за даний закон, він би вже був. Але ні Кабінет міністрів Тимошенко, ні їхня фракція слова не стримали, і не підтримали закон, коли він був виставлений на голосування. Тому закону, який би захистив права людей на роботу і зарплату, немає".

За словами голови ФДМУ, такий закон дозволив би повернути у власність держави "лежачі" підприємства і відновити виробництво або знайти для них ефективного власника.

"Сьогодні лише 53% приватизованих підприємств працюють відносно добре. Але, враховуючи те, що велика кількість підприємств були продані за сертифікати, держава не має ніяких важелів впливу на них, і тому повернути неефективні підприємства у власність держави без спеціального закону немає можливості. Ваучерна приватизація - це злочин проти народу", - наголосила вона, пише 4post.
Зараз ви читаєте новину «Семенюк хоче половину всіх підприємств відібрати у власників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути