Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2023 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Секретар РНБО висловився щодо мобілізації 500 тис. людей

Секретар РНБО висловився щодо мобілізації 500 тис. людей
Міністерство оборони спільно з Генштабом Збройних сил України пропонують власне бачення, але остаточне рішення щодо мобілізації має ухвалити парламент. Фото: president.gov.ua

Мобілізація в Україні необхідна. На чотирьох крайніх засіданнях Ставки верховного головнокомандувача піднімалося питання про необхідність мобілізації.

Найближчим часом буде знайдено рішення щодо цього питання, заявив 21 грудня секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Кожен раз президент Володимир Зеленський ставив питання про справедливість. Щоб у нас не було явищ, коли одні зараз захищають країну, а інші перебувають в інших точках планети, відпочивають на курортах, включно з представниками влади. В даному випадку 100%, на чому наполягає президент, - це, перш за все, справедливість", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, коли військовозобов'язаний значитиметься ухилянтом

Міністерство оборони спільно з Генеральним штабом Збройних сил України пропонують власне бачення, але остаточне рішення щодо мобілізації 500 тис. громадян має ухвалити парламент.

"Непроста дискусія. Цифри, які називаються, вони дійсно потрібні. Але йдеться не про ситуацію на сьогодні, а про те, що за певний період часу, ймовірно, можемо очікувати, що нам потрібно буде залучати певну кількість громадян для захисту нашої країни. Потрібно буде підготувати мобілізованих і вони мають чітко розуміти на які терміни вони йдуть і коли в них будуть відпустки та ротація. Саме про це є дискусії на Ставці. Думаю, що найближчим часом ми з вами знайдемо відповідь на це питання", - додав Данілов.

Президент України Володимир Зеленський нещодавно заявив, що військові ворять про необхідність мобілізувати до Сил оборони до 500 тис. осіб.

В армії Збройних сил України зараз затребувані всі професії, адже необхідно формувати нові бригади. Кожен охочий зараз може вибрати для себе професію. Для цього є така форма проходження військової служби як контрактна.

Мобілізовані не можуть самі обирати, де саме проходитимуть службу. Під час мобілізації здійснюється якраз акцент на фах майбутнього мобілізованого. Звичайно, якщо він IT-інженер, фаховий будівельник, або, наприклад, водій - то тут уже йде скерування наближене до його фаху.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО висловився щодо мобілізації 500 тис. людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути