Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2023 10:59

У ЗСУ сказали, яких професій зараз бракує в армії

У ЗСУ сказали, яких професій зараз бракує в армії
Мобілізовані не можуть самі обирати, де саме проходитимуть службу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В армії Збройних сил України зараз затребувані всі професії, адже необхідно формувати нові бригади.

Водночас у контрактників наразі є можливість самостійно обрати посаду, на якій вони проходитимуть службу, заявив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає "РБК-Україна".

"Зараз у нас є потреба у формуванні нових бригад. Тобто зараз усі професії у Збройних силах та Силах оборони загалом затребувані", - сказав він.

Кожен охочий зараз може вибрати для себе професію. Для цього є така форма проходження військової служби як контрактна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони пояснили роздачу повісток у публічних місцях

"Наприклад, ви зацікавилися якоюсь бригадою. Наприклад, 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила. І ви хочете бути там артилеристом. Тоді ви просто звертаєтеся в цю бригаду, отримуєте відношення на дану посаду, далі звертаєтеся у свій територіальний центр комплектування і кажете про бажання захищати Україну на контракті й служити саме в тій бригаді, підписавши контракт", - пояснив Фітьо.

Мобілізовані не можуть самі обирати, де саме проходитимуть службу. Під час мобілізації здійснюється якраз акцент на фах майбутнього мобілізованого. Звичайно, якщо він IT-інженер, фаховий будівельник, або, наприклад, водій - то тут уже йде скерування наближене до його фаху.

"Усіх мобілізованих навчають у навчальних центрах мінімум місяць. Протягом цього часу мобілізований здобуває найпростішу професію - стрільця. Далі протягом двох тижнів відбувається злагодження, і лише після цього йде вже розподілення в його військову частину. Якщо ж професія складніша, то вона потребує більшого часу для навчання. І це може зайняти й два, і три місяці", - додав військовий.

Командир бригади Національної гвардії "Азов" Денис Прокопенко вважає, що війна буде тривати довго. Він закликав усіх, хто не задіяний на службі у Силах оборони України, зробити свідомий вибір і поповнити ряди військових.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ сказали, яких професій зараз бракує в армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути