Ексклюзиви
середа, 14 липня 2010 09:25

Сьогодні Могильову знову нагадають про вбитого студента

Сьогодні Могильову знову нагадають про вбитого студента

У середу очікується пікетування МВС активістами громадянської кампанії "Ні поліцейській державі!" з протестом проти катувань та вбивств людей міліціонерами.

Чергова акція, за словами її організаторів, скерована на підтримку затриманих міліцією 4-х захисників харківського парку ім. Горького та проти міліцейського свавілля.

Одна з координаторів акції Анастасія Розлуцька повідомила "Deutsche Welle", що учасники пікету МВС мають намір за допомогою гриму продемонструвати міліцейським керівникам, як виглядають українці після їхнього затримання в міліцейських відділках.

Чотири акції протесту, які відбулося в червні, за словами Розлуцької, продемонстрували, що міліція цілковито ігнорує вимоги громадськості, які залишаються попередніми.

"Ми громадяни України і ми хочемо, щоби міліція не погрожувала і не била людей. От чому ми домагаємося, щоби вбивць студента Ігоря Індила було покарано", - заявила вона.

Координатор акції сказала, що оргкомітет та активісти громадянської кампанії документують всі порушення громадянських прав міліцією та загибелі людей в міліцейських відділках, про які вони дізнаються щотижня.

Вона "не зважає на заяви міністра МВС Анатолія Могильова" в очікуванні конкретних дій, а не заяв.

За словами Розлуцької, зараз оргкомітет кампанії "Ні поліцейській державі!" об"єднав декілька громадських організацій, а до акцій проти міліцейського свавілля долучається дедалі більше людей, серед яких переважають студенти, молодь та матері потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Могильову знову нагадають про вбитого студента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути