Ексклюзиви
субота, 10 липня 2010 09:09

Могильов розповів про чистки у міліції

Могильов розповів про чистки у міліції

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заперечує показовість арешту низки міліційних начальників у регіонах.

Про це він заявив в ефірі програми "Велика політика" з Євгенієм Кисельвим на каналі Інтер.

"Я прийняв систему МВС, пронизану корупцією. З цим боротись можна тільки хірургічним шляхом. У такій ситуації я не вважаю можливим захищати честь мундиру. Його потрібно чистити. Як приклад - у нас два десятки офіцерів заарештовано. Тільки страх покарання утримує від вчинення злочину. У міліції не було ніколи, щоб затримували замначальника обласного УМВС(Тернопільська обл), зам.начальник обласного ДАІ, начальника РУМВС. Мова йде про хабарі, катування, нанесення тілесних ушкоджень Я сказав: Якщо хтось з підлеглих попадає під кримінальну відповідальність, його начальник працювати не повинен. Якщо хтось з моїх замів попадеться на правопорушенні, я напишу заяву. Я переконаний, що людина у пагонах має нести жорсткішу відповідальність, ніж звичайна людина", - підкреслив міністр.

Могильов заперечив зростання злочинності в Україні і зменшення розкриття злочинів.

"Що стосується відсотку розкривання злочинів. Це критерії, які приймали ще у СРСР. У Європі відсотковий показник розкривання злочинів становить від 40 до 50 відсотків. Якщо ставити завдання 90 відсотків, то буде і 90. Але частина злочинів буде прихована, латентна, частина буде вишибатися. Тому я переконаний, що головним критерієм має бути кількість осіб, притягнених нами до відповідальності. Сьогодні по Україні йде зменшення тяжких злочинів і зростання розкриття цих злочинів", - зазначив Могильов.

Міністр також поскаржився на те, що у міліції досить мало механізмів на попередження вчинення злочинів.

"Нема ЛТП, витверезників. Ці профілактичні заклади відійшли. Їх нема. Тому в основному на криміногенну ситуацію впливає суспільство, безробіття", - переконаний Могильов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Могильов розповів про чистки у міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути