середа, 09 лютого 2022 18:29

Ще одного "слугу народу" викрили на хабарі

Ще одного "слугу народу" викрили на хабарі
Трубіцина обрали депутатом у 2020 році. Фото: пресслужба Трубіцина

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на хабарі депутата Київського міської ради з фракції "Слуги народу" Владислава Трубіцина. Його неофіційного помічника затримали.

Про це з посиланням на співрозмовників в НАБУ і САП повідомили "Слово і діло".

Йдеться про 1,5 млн грн хабаря.

За словами джерел, Трубіцин, який у Київраді обіймає посаду голови постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, у змові з п'ятьма особами вимагав та отримали хабар від підприємця за встановлення МАФів.

Самого депутата розшукують, його поки що не затримали. Разом із депутатом у справі фігурує директор одного з комунальних підприємств Києва.

Депутат втік на авто від детективів, пише "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Трухіна: Сухачов "перевів стрілки" на Монастирського

Трубіцин – близька людина до керівника Офісу президента Андрія Єрмака, повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Трубіцин - ключова людина у видачі дозволів на МАФи у Києві. Це людина пов'язана з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, який до свого походу у політику займався як юрист і лобіст оформленням дозволів на МАФи, літні майданчики, ресторани та об'єкти нерухомості у Києві.

Саме Єрмак, за словами мера Києва Кличка, призначив свою людину Олексія Кулебу на посаду начальника департаменту благоустрою Києва.

НАБУ розкрила чергову корупційну схему слуг народу. Але очевидно, що президент Зеленський захищатиме Трубіцина так само як і інших корупціонерів у своєму оточенні - Татарова і Трухіна", - пише Бутусов.

Був помічником "регіонала"

Владислава Трубіцина обрали депутатом Київської міської ради від партії "Слуга народу" 2020 року. Балотувався по округу в Оболонському районі.

Був помічником народного депутата від Партії Регіонів сьомого скликання Олександра Фельдмана. Є засновником благодійного фонду "Культурні новації" і галереї мистецтв "Старовинна книга".

Двічі притягався до відповідальності за нетверезе керування транспортом у 2016 і 2018 році, повідомляє "Чесно".

28 січня на 558 тис. грн хабаря викрили нардепа від "Слуга народу" Сергія Кузьміних. За даними слідства, він взяв хабар за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

"Слугу" оголошували в розшук через те, що він не з'являвся на виклики правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «Ще одного "слугу народу" викрили на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути