середа, 09 лютого 2022 18:20

Справа Трухіна: Сухачов "перевів стрілки" на Монастирського

Справа Трухіна: Сухачов "перевів стрілки" на Монастирського
ДБР закликало Нацполіцію провести службову перевірку. Фото: @dbr.gov.ua

Національна поліція до останнього не передавала Державному бюро розслідувань записи з відеореєстраторів поліцейських, які були на місці ДТП за участю народного депутата від "Слуга народу" Олександра Трухіна.

Про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов на засіданні Комітету з питань правоохоронної діяльності, повідомляє "Укрінформ".

Коментуючи відеозапис "Української правди", Сухачов сказав, що торік в день аварії, 25 серпня, слідчим Нацполіції направили запит про надання записів. Однак відповіді не було.

3 вересня слідчий ДБР повторно, у тому числі й на електронну адресу Управління патрульної поліції, направив запит з проханням зберегти відеозаписи.

"28 вересня, тобто майже через місяць з часу отримання запиту, Управління патрульної поліції у місті Києві відповіло, що 30-денний строк зберігання відеозаписів минув, у зв'язку з чим вони видалені", - розповів директор Бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські відхрестилися, що "слуга" Трухін пропонував хабаря

2 лютого ДБР звернулося до Нацполіції провести службову перевірку за фактами відмови, неправомірного розголошення службової інформації і можливого внесення завідомо неправдивих відомостей.

На момент ДТП і до цього часу Міністерством внутрішніх справ керує Денис Монастирський, колишній нардеп від "Слуга народу".

1 лютого журналісти опублікували відео, на якому Олександр Трухін торік у серпні намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з Монастирським.

Наступного дня нардепа виключили з партії "Слуга народу". А голова фракції Давид Арахамія заявив про скликання позачергового засідання Верховної Ради.

Трухін заявив, що готовий скласти депутатський мандат.

Зараз ви читаєте новину «Справа Трухіна: Сухачов "перевів стрілки" на Монастирського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути