пʼятниця, 22 жовтня 2010 11:48

СБУшники, щоб затримати Кільчицьку, оселились у неї під дверима

СБУшники, щоб затримати Кільчицьку, оселились у неї під дверима

Екс-заступник голови КМДА Ірена Кільчицька вже давно не з'являється у своїй київській квартирі, натомість під її дверима постійно чергують працівники СБУ.

Про це пише "Газета по-київськи" з посиланням на сусідів екс-чиновниці.

За словами консьєржа, за день вже прийшла третя зміна.

"Вони одягнені у цивільне, але кажуть, що з СБУ. Один навіть посвідчення мені показував. Двері Ірена нікому не відкриває, навіть цим хлопцям. Позавчора чергували якісь "шумні", по всіх поверхах ходили", - сказав консьєрж.

Тим часом сусідка Кільчицької каже, що господарка рідко з'являється вдома. Мовляв, востаннє її бачила тижні два тому.

Нагадаємо, що правоохоронні органи розслідують 22 кримінальні справи щодо правопорушень з боку чиновників Київської міської державної адміністрації, які працювали тут за час перебування при владі чинного мера Леоніда Черновецького.

Інші говорять, що днями бачили, як екс-чиновниця виходила з будинку.

За інформацією видання, на майданчику між четвертим і п'ятим поверхами стоять зім'яті коробки, на яких, судячи з усього, сидять СБУшники, пляшка мінералки, журнали й сумка, схоже з ноутбуком.

Люди в чорному, що чергують під квартирою Кільчицької, кажуть, що вона вдома, однак дверей не відкриває.

У четвер Кільчицьку відвідав її адвокат і кілька охоронців. Вони нібито відтіснили хлопців у чорних пальто, занесли в квартиру продукти та вивели дітей.

Офіційно в СБУ не підтверджують інтересу до політика.

За словами екс-заступника голови СБУ Олександра Скіпальського, співробітники спецслужби мають право брати квартиру штурмом, якщо в них є ордер на арешт або на обшук. Не впускати їх у таких випадках - означає чинити опір.

Водночас депутати Київради кажуть, що висувати якісь обвинувачення заступникам мера складно.

"При Омельченкові заступники були керівниками головних управлінь. А заступники Черновецького не очолювали ніяких підрозділів КМДА, тільки здійснювали загальне керівництво. І не несли фінансової відповідальності, тому що бюджетними коштами розпоряджалися в головних управліннях", - пояснила депутат Київради від Блоку Кличка Наталя Новак.

Саме тому, за її словами, правоохоронці й займаються другорядними особами, такими як Людмила Качурова чи Олексій Бархатов.

"Хоча всі розуміють, що керування містом здійснював мер і його команда. Але їхніх підписів на документах, думаю, немає. Тому вони "за кадром", - сказала Новак.

Зараз ви читаєте новину «СБУшники, щоб затримати Кільчицьку, оселились у неї під дверима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути