Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 13:56

СБУ знайшла у держслужбовців по два паспорти

СБУ знайшла у держслужбовців по два паспорти
Трьох чиновників звільнили через подвійне громадянство. Фото: pixabay.com

Контррозвідка Служби безпеки викрила на подвійному громадянстві трьох чиновників органів виконавчої влади на Прикарпатті. Завдяки посадам на держслужбі вони могли мати допуск до інформації з обмеженим доступом.

За присягу на вірність іноземній державі всі троє вже втратили роботу, повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головне, уміти говорити, а не знати правила. Що вимагатимуть від чиновників на іспитах

У заступника директора одного з департаментів облдержадміністрації виявили паспорт громадянина європейської країни. Іноземне громадянство також мав високопосадовець Головного управління Держгеокадастру на Прикарпатті. Саме його посадові обов'язки передбачали доступ до службової інформації в оборонній сфері.

З паспортом громадянки сусідньої країни ЄС виявилася й чиновниця, робота якої була пов'язана з використанням даних інформаційних систем і електронних реєстрів регіонального управління Пенсійного фонду.

Зараз тривають заходи щодо вивчення обставин перебування цієї категорії осіб за кордоном. Відповідно до Закону України "Про державну службу", у разі встановлення факту наявності в держслужбовця іноземного громадянства, його мають звільнити в триденний термін.

У Японії покарали сім працівників міського управління освіти Фунабасі за те, що вони з травня 2019 року до січня 2021-го йшли з роботи на 2 хв. раніше.

Зараз ви читаєте новину «СБУ знайшла у держслужбовців по два паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути