понеділок, 31 травня 2021 22:40

СБУ за Порошенка возила готівку бойовикам - новий сюжет Bihus.info про Медведчука

СБУ за Порошенка возила готівку бойовикам - новий сюжет Bihus.info про Медведчука
У травні Медведчуку повідомили про підозру в державній зраді. Фото: Reuters

Служба безпеки України за президентства Петра Порошенка возила бойовикам на окуповані території готівку. Домовлявся про поставки вугілля кум президента РФ Путіна, теперішній нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук. Про це повідомили журналісти Bihus.infо у новому сюжеті під назвою "Окуповане вугілля за наші гроші: Прослушка Медведчука 3".

24 грудня 2014 року Медведчук звітує Кремлю - Київ готовий відсилати готівку. При чому возитиме її СБУ, яку в той час очолював Валентин Наливайченко, йдеться в сюжеті.

"Я вчера вечером говорил с президентом. Я говорю: послушай, мы с ними рассчитываемся, они часть берут наличными... Вчера еле убедил, в пол второго ночи ушел от него. Ну уже мы решили эту проблему.

Сейчас только проблема вот эта наличка и доставка. Доставку здесь мы обеспечим, потому что первый зампред СБУ работает в моей группе. Он будет обеспечивать до блокпостов. Кассир получает деньги в Мариуполе, в Лисичанске, и сопровождает с охраной до блокпостов. А потом охрана меняется на другую", - каже голос, схожий на Медведчука, заступнику голови уряду РФ Дмитру Козаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували плівки розмов про "трубу Медведчука"

Про вугілля Медведчук домовлявся з бойовиками, повідомляють журналісти.

"Придурок с Центрэнерго наш вообще отказывался подписывать. Но сейчас вроде тот дал команду со Львова... Два контракта по Донецку. Вроде тот уже готов подписывать" - каже В.М Козаку.

Хто цей "тот", який зі Львова віддав команди підписати контракти із бойовиками? - запитують журналісти. У цей день, 30 грудня, у Львові президент Порошенко на камери віддав два вертольоти армії. А не на камери, судячи з плівок, віддав команди державним ТЕС, тобто Центренерго, підписати контракти на окуповане вугілля.

Перед Новим роком 31 грудня 2014-го СБУ повезли кеш бойовикам, йдеться у сюжеті.

"Первый транш аванса доставлен в Донецк. Через час будет в Луганске", - В. М.

На що заступник голови уряду РФ відповідає: "Петру Алексеевичу передай большой привет. Поздравления с Новым годом".

Медведчук не лише, як переговорник, втюхував паливо від бойовиків. Він будував на цьому бізнес, торгувався за ціну. На Центренерго за документами ніби-то привозили африканське вугілля з ПАР, а насправді воно було з окупованих територій. Привозила вугілля фірма з орбіти Медведчука.

За 2014-2016 роки дві контори привезли на державні електростанції вугілля щонайменше на третину мільярда гривень. Це не чистий прибуток. Але за підрахунками чистого прибутку вистачає на телеканал NewsOne чи "112", сказано в сюжеті.

Також за повідомленням журналістів, Медведчук переконував керівництво РФ шантажувати Україну дефіцитом вугілля.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепам Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Медведчук передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України, займався вербуванням українців, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив нардепа під цілодобовий домашній арешт.

Журналісти Bihus.info опублікували матеріал про Медведчука "Як гартувалася мерзота". У сюжеті згадують, зокрема, Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «СБУ за Порошенка возила готівку бойовикам - новий сюжет Bihus.info про Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути