вівторок, 25 травня 2021 00:33

Медведчук має відношення до "труби". Опублікували нові плівки розмов

Медведчук має відношення до "труби". Опублікували нові плівки розмов
Знайшли нові записи Медведчука. Фото: РБК

Оприлюднили чергову порцію записів плівок голови політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука.

Вони розкривають історію отримання Медведчуком української частини нафтопродуктопроводу "Самара — Західний напрямок" ("труби"), причетність до якої Медведчук не раз заперечував, йдеться в сюжеті Bihus.Info.

На початку 2015 року Медведчук розмовляв про долю нафтопроводу з керівником компанії "Транснефть" Миколою Токарєвим. Питанням труби з боку кума Путіна займалася "його людина" з прізвищем Козак - швидше за все, це сопартієць Медведчука Тарас Козак.

Саме Медведчук не раз умовляв Токарєва ініціювати перегляд справи про володіння трубою, запевняючи його, що нафтопровід повернуть у власність Росії. Зокрема, у квітні 2015 року Медведчук запевняє Токарєва, що Верховний Суд поверне справу назад до суду першої інстанції. При цьому так і сталося.

Медведчук в бесідах з Токарєвим не раз згадував про якогось "головного". А ще відомо, що Росія планувала обміняти нафтопровід на неназваний завод в окупованому Севастополі. Ймовірно, що мова йде про Севастопольський морський завод, який належав структурам Петра Порошенка, а "головний" - це саме президент Порошенко. Що цікаво, сам Порошенко цей момент категорично заперечував і звинуватив журналістів у брехні та маніпуляціях.

"Я ніяких інших тем, крім залучення і повернення заручників, і я пишаюся тим, що ми повернули понад три тисяч заручників... Всі інші позиції - це суцільна брехня", - сказав Порошенко.

"У 2015-2016 роках "трубу" починають переводити з російської власності. Новим власником ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс", яка володіє "трубою", стає компанія International Trading Partners зі згаданого вже Сен-Галена, власником якої є Анатолій Шеффер, пов'язаний з братом Медведчука. Цьому нібито хотів перешкодити тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, скликавши термінове засідання уряду. Але через відсутність частини Міністрів воно так і не відбулося", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наближений до Медведчука і Лукашенка олігарх заробив на "Великому будівництві" 320 млн - ЗМІ

Нафтопровід "Самара — Західний напрямок" є основним джерелом постачання російського дизпалива до України. Він також качає дизпаливо з Білорусі та використовується для його транзиту до Європи.

У РНБО заговорили про трубопровід під час накладання санкцій на кума Путіна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Тоді, крім самих санкцій, Рада нацбезпеки вирішила перекрити повітря одному з головних бізнесів Медведчука в Україні, який формально на нього не записаний.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук має відношення до "труби". Опублікували нові плівки розмов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути