Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 17:45

СБУ вимагає від "Батьківщини" публічно попросити вибачення за наклеп

СБУ вимагає від "Батьківщини" публічно попросити вибачення за наклеп

У Службі безпеки України заявляють, що жоден співробітник спецслужби не відвідував офіс партії "Батьківщина" у п'ятницю, і мають намір провести всебічне розслідування інциденту.

"СБУ відповідально заявляє, що жоден співробітник СБУ 18 лютого не відвідував партійний офіс "Батьківщини" на вулиці Турівській. Безглузді заяви представників БЮТ про нібито спробу штурму не відповідають дійсності, є елементом невдалого піару, до якого останнім часом все частіше вдається ця політична сила", - сказала на брифінгу в Києві керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

Вона також повідомила, що СБУ має намір "обов'язково провести всебічне розслідування цього інциденту" і просить журналістів теж взяти це на контроль.

За словами Остапенко, представникам партії "Батьківщина" варто було б зазначити прізвища свідків, до яких нібито зверталися співробітники СБУ, і прізвища цих співробітників. СБУ також просить надати записи з камер відеоспостереження в офісі, якщо такі є.

"Ми обов'язково доведемо цю історію до логічного завершення, щоб громадяни бачили справжнє обличчя деяких політиків, які своїми "інформаційними хвилями" принижують державу", - підкреслила Остапенко.

Після цього, за її словами, СБУ вимагатиме від представників "Батьківщини" "знайти в собі сміливість" публічно попросити вибачення перед співробітниками СБУ.

Говорячи про офіцера Ігоря Горбенка, згаданого першим заступником лідера фракції БЮТ-Батьківщина Андрієм Кожем'якіним, керівник прес-центру зазначила, що у нього взяли рапорт про місце пеербування з 9.00 до 15.00. З цього рапорту випливає, що офіцер у цей час перебував у іншому місці.

На питання, звідки Кожем'якін міг знати прізвище офіцера, Остапенко нагадала, що депутат сам раніше працював у СБУ. Крім того, у четвер за дорученням Генпрокуратури Горбенко мав вручити повістку дружині депутата від БЮТ-Батьківщини Руслана Лук'янчука. Він зателефонував їй додому і представився.

"У зв'язку з цим ми допускаємо, що вони знають це прізвище", - пояснила Остапенко.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «СБУ вимагає від "Батьківщини" публічно попросити вибачення за наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути