Ексклюзиви
субота, 20 липня 2019 23:21

СБУ провела обшук на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг"

СБУ провела обшук на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг"
СБУ проводить обшуки на криворізькому заводі. Фото: РБК

Служба безпеки України проводить обшуки на металургійному комбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг".

"Представники СБУ прийшли з обшуком на сучасний, новозбудований об'єкт - третю машину безперервного лиття заготовок. У нас вилучили копії всіх документів по цьому обладнанню і почали перевірку з контролю іонізаційного випромінювання", - заявив в.о. генерального директора підприємства Олександр Іванов у відеозверненні.

Він додав, що "нещодавно нас, найбільшого іноземного інвестора в Україні, звинуватили в екоциді - знищенні рослинного і тваринного світу, отруєнні повітря і води, що призвело до екологічної катастрофи".

За словами Іванова, підприємство пройшло "всі екологічні перевірки, в тому числі позапланову - у квітні цього року".

"Ці дії виглядають дещо нелогічними та ставлять під сумнів подальшу реалізацію масштабної програми модернізації в "АрселорМіттал Кривий Ріг", - сказав в.о. гендиректора.

Іванов також закликав посольства країн Великої сімки, Європейську бізнес асоціацію, Американську торгівельну палату, Укрметалургпром, Федерацію металургів України та інші організації "звернути увагу на ситуацію і допомогти забезпечити конструктивну співпрацю міжнародного бізнесу і влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи обурені мовчанням металургійних підприємств на пропозицію відкрити дані щодо викидів

12 липня президент Володимир Зеленський поцікавився у представників одного з найбільших підприємств не тільки міста, але й країни - "АрселорМіттал Кривий Ріг", які конкретні заходи були прийняті для поліпшення екологічної ситуації в регіоні та зменшення шкоди місцевому населенню. Мова йшла про програму зобов'язань, які компанія взяла на себе. Також він зачепив, зокрема, питання недопуску перевірок на виробництво та виведення з експлуатації мартенівського цеху в 2016-2017 роках, чого не було зроблено.

Зараз ви читаєте новину «СБУ провела обшук на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути