середа, 07 травня 2008 15:02

СБУ проти військового параду Чорноморського Флоту РФ у Севастополі

Служба безпеки України підтримує заборону проведення у Севастополі військового параду Чорноморського Флоту Росії з нагоди чергової річниці його створення.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко.

"Останній випадок з ракетою довів, що гратися з військовою технікою небезпечно, особливо в місцях, де проживає велика кількість громадян", - сказала вона.

Керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич 6 травня заявив, що в МЗС України вважають, що святкування 225-ї річниці Чорноморського флоту Російської Федерації має проходити на об`єктах ЧФ РФ.

Він відзначив, що ЧФ Росії базується на одній з територіально-географічних ділянок Севастополя, а Севастополь не є базою ЧФ. "Ми виходимо з того, що святкування річниці Чорноморського флоту повинне проходити на об`єктах Чорноморського флоту", - сказав Кирилич.

"Широке просторове проходження військової техніки по місту – це вже військовий парад, а це є елементом ідеологічним", - додав він.

У свою чергу, перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Каразын, коментуючи інформацію деяких ЗМІ про те, що Україна нібито перешкоджає Чорноморському флоту РФ провести в Севастополі військово-морський парад 11 травня, коли відзначатиметься 225-річчя ЧФ Російської імперії, повідомив, що з форматом військово-морського параду на День Чорноморського флоту РФ мають визначитися міністри оборони України і Росії.

"Єдиний пункт полеміки - це проведення військово-морського параду 11 травня; міністр оборони України Юрій Єхануров вважає недоцільним проведення такого параду", – сказав Каразін, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ проти військового параду Чорноморського Флоту РФ у Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути