середа, 03 грудня 2008 09:10

СБУ обіцяє, що за розмови про постачання зброї до Грузії відповідять

Служба безпеки України сподівається найближчим часом завершити розслідування кримінальної справи про розголошення державної таємниці у зв"язку з інформацією про постачання Україною зброї до Грузії і передати її до Генпрокуратури.

Про це в інтерв"ю журналістам в Києві заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Там досить швидко йде розслідування", - сказав він. "Я думаю, якщо слідчий вирішить ще раз допитати Коновалюка, якщо ж ні, то, я думаю, ми закінчимо це розслідування і справа буде передана (до суду)… Якщо ми вийдемо на особу, і він (виявиться) народний депутат, то будемо передавати в Генеральну прокуратуру і будемо чекати, чи буде від неї подання на Верховну Раду (про дачу згоди щодо притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності)", - зауважив Наливайченко.

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки фактів постачань до Грузії української військової техніки з порушенням норм українського законодавства і міжнародного права Валерій Коновалюк, зокрема, заявляв, що комісія виявила факти постачань до Грузії української зброї з військового арсеналу в смт Лозова Харківській області. За його словами, постачання здійснювалися впродовж травня і червня цього року, що підтверджується певними контрактами. "Це свідчить про те, що наше політичне керівництво знало про час військової операції Грузії проти Південної Осетії", - сказав Коновалюк.

Також він стверджував, що військова техніка продавалася до Грузії за заниженими цінами, а також про те, що Україна продовжувала постачати до Грузії зброю після початку збройного конфлікту на Кавказі.

Тим часом перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов, Рада національної безпеки та оборони України, міністр оборони Юрій Єхануров не раз спростовували заяви Коновалюк про незаконні поставки Україною зброї до Грузії.

12 листопада слідчим Служби безпеки було викликано на допит Коновалюк у кримінальних справах, порушених за фактами витоку таємної інформації, яка становить державну таємницю, за статтею 328 Кримінального кодексу України.

17 листопада Служба безпеки України заявила, що всі необгрунтовані твердження та припущення Коновалюк щодо поставок товарів військового призначення до Грузії не відповідають дійсності та є інсинуаціями, спрямованими на шкоду національній безпеці України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ обіцяє, що за розмови про постачання зброї до Грузії відповідять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути