Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2018 13:04

Савченко зробила гучну заяву із СІЗО

Савченко зробила гучну заяву із СІЗО
Нардеп Надія Савченко заявила, що в Україні потрібно відмінити недоторканність нардепів. Фото: Reuters

В Україні потрібно створити механізм відкликання і висловлення недовіри нардепам та скасувати недоторканность. Про це у Facebook написала нардеп Надія Савченко.

"Найгірші злочини депутати скоюють саме своїм голосуванням у ВР, тобто, як вони говорять, – прийняттям рішень. Хоча рішення депутати самостійно приймають рідко, в основному вони виконують рішення своїх хазяїнів. Так вже в українській владі (парламенті) повелося. А посадити депутатів у в'язницю за "прийняте" ними рішення не можна, і це неможливо у всіх країнах світу і не буде можливим, на жаль, для українців. От для цього і треба механізм відкликання і висловлення недовіри, щоб наступні обранці могли виправити злочинні рішення прийняті попередниками. І якщо рішення, реформи і закони, прийняті можновладцями, не задовольнятимуть українців – обранці не затримаються на своїх посадах впродовж п'яти років, як зараз, а будуть відкликані негайно!"

За словами Савченко, народні депутати бояться таких змін.

"Такої зміни політичної системи бояться політики не тільки в Україні. Бо це є пряме народовладдя свідомого суспільства, і українське суспільство до цього з кожним днем стає готовим все більше. Така система "держави і суспільства" - це система майбутнього високорозвинутого порядку. І не потрібно цього боятися! Це справедлива система".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Савченко підселили сусідку

Нардепа Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу. За версією слідства, вона змовилася з ватажками бойовиків ДНР.

Її затримали 22 березня. Надія написала 2 листи російському президенту Володимирові Путіну — з вимогою звільнити полонених військових і політв'язнів. 22 червня Шевченківський райсуд Києва залишив її під вартою до 13 липня.

Зараз ви читаєте новину «Савченко зробила гучну заяву із СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути