середа, 02 січня 2013 17:39

Сашко Лірник: "Влада - тупа й обмежена", а народ готовий до революції

Сашко Лірник: "Влада - тупа й обмежена", а народ готовий до революції
Лірник вважає, що у 2013 році в Україні можлива революція. Фото: io.ua

У 2013 році може статися революція, адже люди втратили страх та почали надіятися.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав український казкар Сашко Лірник.

"Народ потрошки відходить від апатії та зневіри, яка виникла після програшу національних сил. Цей рік для України буде вдалий у плані пробудження національної свідомості, об'єднання українців. Все це дуже важливо, надія пробудилася вже. Цей рік буде визначальним. Адже, якщо далі все це спускати на гальмах, то ми втратимо і Україну, і державу, і себе, і все на світі. У кінці цього року з'явилася надія на національно-патріотичні сили. Наступний стане роком жертовності, адже ті люди, які захочуть зробити щось для України,  мусять поставити це на перший план, не гроші чи особисту якусь удачу, а національні ідеї. І це дуже красиво і добре", - сказав він.

Лірник вважає, що так поводитимуться не всі політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "2013 рік стане тестом для опозиції - чи зможе вона стати якісною новою силою" - екс-нардеп

"Деякі старатимуться продати Україну, таких дуже багато. Але з'явилися нові політики, зовсім не з тої старої, комуністичної обойми. Вони - сильні, потужні, агресивні, патріотичні, і це нас дуже тішить. Це та молодь, на яку я давно чекав. Це - партія "Свобода". Сподіваюся, що серед мажоритарників кілька з'явиться. Найголовніше те, що на арену виходять ті молоді люди, які народилися у незалежній Україні і не заражені совковим менталітетом. Вони не будуть здаватися і продаватися. Вони розуміють, що це - Україна, а не комуністичні міфи. За цей рік зросла кількість людей, які за визнання УПА, на 5 відсотків. Тих, хто вважає, що УПА це герої України. Тобто совки відходять, а молоде покоління з'являється. Це буде рік надії для нас", - прогнозує казкар.

На його думку, ніколи не відомо, що трапиться завтра, але у 2013 році можлива революція.

"Хто знав, що почнеться Помаранчева революція? Може бути що завгодно. Я побачив, що народ перестав боятися. Революційні зрушення бувають раз на покоління. Якраз покоління зараз підросло. Цього року може щось статися. Адже далі сунутися назад нема куди. Тут або кидати все і виїжджати звідси, або боротися за себе. Влада цього не розуміє. Вона думає, що можна так тяп-ляп помаленьку, але вже так не вийде. Зараз дуже велика надія і на журналістів. Це вже і їхнє самозбереження. Якщо вони не продадуться за горбушку хліба. Якщо вони нас не зрадять, вони виживуть. Якщо - ні, то варто згадати що трапилося з Гонгадзе", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не треба спалювати себе перед палацом президента, а просто робити щось корисне і чесне - Глузман

Казкар вважає, що влада не здатна протидіяти новим силам, адже мислить стереотипно.

"Влада - тупа у цьому випадку, вона страшенно тупа й обмежена, на жаль. Підозрювати якісь таємні плани, якихось сірих кардиналів, це - не про Україну. Влада бикує. Вона звикла, як колись, наїжджати на кіоски, на намети. Але зараз вже не той час, зараз ера інтернету, вже так не вийде. Зараз тотальна недовіра до влади народу. Якщо раніше це якось ділилося: помаранчеві, ще якісь, то зараз усі владу ненавидять. Влада - це зборище пенсіонерів, калік старих. Хоча це ширма звичайно. Це - бандити створюють свій клан і собі все підгрібають", - вважає він.

Лірник додав: "щось може початися, не знаю де і не знаю як, але воно почнеться".

"Позачергових президентських виборів не буде. Буде розпуск парламенту. Бо цей парламент уже не той, що був. Він розвалиться під пальцями клану Януковича. Вже ним так керувати не будуть. Вже є та сила, яка буде показувати, що це брехня, обуза й обман. Українці такі, що вони не звертають уваги, поки це не стосується свого городика та картопельки. Але ж вони вже замахнулися на городик і на картопельку", - резюмував Сашко Лірник.

Зараз ви читаєте новину «Сашко Лірник: "Влада - тупа й обмежена", а народ готовий до революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

395

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути