пʼятниця, 04 квітня 2008 09:20

Саркозі вчепився у Ющенка, а Саакашвілі веселив Буша і повчав Меркель (ФОТО)
6

Учора на Бухарестському саміті країни НАТО відмовили Україні та Грузії в ПДЧ. Натомість перенесли це питання на грудневий саміт, де збиратимуться міністри закордонних справ.

Разом з тим глави держав-членів НАТО ухвалили рішення про початок інтенсивних політичних консультацій з Україною і Грузією і висловилися за те, що хотіли б бачити ці країни в Альянсі.

Реакція Саакашвілі та Ющенка щодо такого рішення була однаковою. Обоє заявили, що одержали значно більше того, на що сподівалися.

За словами Ющенка, рішення самміту НАТО для України є перемогою, оскільки у підсумковому документі вперше країни НАТО сформулювали єдиний базовий принцип і досягли згоди, що Україна і Грузія стануть членами Альянсу.

Після зустрічі із президентом Франції Ніколя Саркозі, який виступив категорично проти приєднання України до ПДЧ, Ющенко сказав: "Я хочу твердо сказати, що Франція є наш друг, є наш партнер, коли ми говоримо про приєднання України до ПДЧ і членство в НАТО", - сказав він.

Ющенко висловив сподівання, що Франція підтримає прагнення України приєднатись до Плану дій щодо членства в НАТО, а в подальшому - стати повноцінним членом Альянсу.

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Саркозі вчепився у Ющенка, а Саакашвілі веселив Буша і повчав Меркель (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути