середа, 29 березня 2017 11:09

Санкції і зброя - сенатори США закликають до боротьби з російською агресією

Санкції і зброя - сенатори США закликають до боротьби з російською агресією
США нагадали про Будапештський меморандум

У сенаті США виступили за надання Україні летальної зброї і посилення санкцій проти Росії.

Про це йдеться на сторінці американського посольства у Facebook.

Півтора десятка американських сенаторів від Республіканської та Демократичної партій виступили за посилення економічних санкцій проти Росії, передачі Україні летального оборонного озброєння та надання гуманітарної допомоги.

Співголова сенатського українського кокусу (англ. caucus - збори прихильників або членів політичної партії. - Gazeta.ua) Роберт Портман, а також сенатор-демократ Шеррод Браун представили проект резолюції "Осуд незаконної російської агресії в Україні у зв'язку з третіми роковинами анексії Криму".

У резолюції незаконна російська військова окупація Криму визнана такою, що "суперечить міжнародним нормам, є актом неспровокованої агресії та загрозою регіональній стабільності".

Сенат підтверджує відданість США положенням Будапештського меморандуму про гарантії безпеки та політиці невизнання де-юре чи де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика сімка": Порошенко поскаржився послам на Росію

На початку березня палата представників США затвердила військові витрати - $150 млн допомоги Україні для боротьби з російською агресією.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Санкції і зброя - сенатори США закликають до боротьби з російською агресією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути