понеділок, 27 березня 2017 23:47

"Велика сімка": Порошенко поскаржився послам на Росію

"Велика сімка": Порошенко поскаржився послам на Росію
Порошенко на зустрічі з послами країн "Великої сімки". Фото: АП

Президент України Петро Порошенко провів першу зустріч з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в рамках головування Італії. Про це інформує прес-служба глави держави.

Говорили про загостренню ситуації на Донбасі у зв'язку із останніми деструктивними діями Росії на території окремих районів Донецької та Луганської областей, які підривають мирний процес та подальшу реалізацію Мінських домовленостей.

Домовилися продовжувати тиск на російську владу, щоб повернутися у рамки Мінських домовленостей. Зокрема, шляхом збереження та посилення міжнародних санкцій проти РФ.

Обговорили також рішення Ради нацбезпеки України про припинення торгівлі між Україною та ЛНР-ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав закон про декларування членів громадських організацій

"Посли висловили розуміння щодо вимушеності таких кроків української влади з огляду на протиправну експропріацію української власності та безвідповідальні дії окремих політичних сил щодо самовільної та необдуманої так званої блокади залізничних шляхів на Донбасі.

Було наголошено на важливості недопущення погіршення гуманітарної ситуації по обидві сторони лінії розмежування та домовлено про вжиття спільних заходів для мінімізації негативних наслідків від обмежень переміщення товарів для цивільного населення", – зазначили у прес-службі.

Порошенко поінформував міжнародних партнерів про прогрес та перспективи у реалізації програми внутрішніх перетворень. Зокрема в частині антикорупційної політики, судової реформи, децентралізації, дерегуляції, енергетики, охорони здоров'я та створення привабливого інвестиційного клімату.

Італія з 1 січня почала головувати у "Великій сімці" промислово розвинених країн (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія). Цьогорічний саміт G7 відбудеться у сицилійському місті Таорміна в травні.

В 2014 році в рамках G7 була створена Група підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка": Порошенко поскаржився послам на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути