понеділок, 13 серпня 2012 15:05

Санкції проти Януковича і компанії можуть застосувати ще до виборів - нардеп

Санкції проти Януковича і компанії можуть застосувати ще до виборів - нардеп
Сергій Соболєв запевнив, що простих українців санкції не торкнуться. Фото: gazetavv.com

Санкції проти керівництва України можна очікувати ще до виборів.

Так Gazeta.ua народний депутат Сергій Соболєв прокоментував заяву Комісії США з безпеки і співробітництва в Європі (Гельсінська комісія) про те, що якщо Україна не дотримуватиметься міжнародних стандартів при проведенні виборів, Конгрес прийме такі ж санкції проти неї, як проти Білорусі.

"Ще на січневій сесії вперше було заявлено про невиконання відповідних зобов'язань, які сама Україна на себе взяла, відповідно до чого буде застосування санкцій проти вищого керівництва української держави, включаючи Януковича та його оточення і родину. За цей час, наскільки мені відомо і те, що я спостерігаю, жодне із зобов'язань не було виконано", - наголосив він.

Нардеп додав: "Попередньо резолюція стосувалася проведення чесних, справедливих, демократичних виборів. Але зараз нічого дивного немає в тому, що ніхто не буде вже чекати на вибори. Тому я не здивуюся, що такі речі буде застосовано стосовно керівництва країни, зокрема президента та премєр-міністра, вже зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливі санкції проти України будуть не такими жорсткими, як проти Білорусі - Фесенко

Водночас, Соболєв запевнив, що простих українців ці санкції жодним чином не торкнуться.

"Українців це буде стосуватися тільки в одному — якщо вони залишать цю владу на чолі з Януковичем і Партією регіонів, то, на жаль, відчують це на своїх гаманцях та кишенях. Бо в таку країну ніколи не прийдуть жодні інвестиції, в такій країні ніколи не будуть створюватися нові робочі місця", - переконаний політик.

Він пояснив: "Загалом, що стосується простих українців ніколи такі санкції не застосовуються. Навпаки, спрощується візовий режим перетину кордону, спрощується механізм отримання освіти за кордоном. Але санкції будуть стосуватися більш загальних економічних показників, бо в країну, де немає демократичних принципів керування державою, ніколи не йдуть інвестиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це агонія, яка дискредитує саму владу - Євгенія Тимошенко

Нардеп нагадав, що і Рада Європи, і Європейський Союз, і США, ставили одну чітку вимогу - допуск до виборів лідерів опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших.

"На жаль, Янукович і компанія вирішили гратися. До цього часу немає рішення касаційного суду, який вже 4 місяці ніяк не може ухвалити рішення і тому Тимошенко позбавлена права звертатися до Європейського суду з прав людини, що прямо унеможливлює її участь у подальшій виборчій кампанії", - нагадав Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Януковича і компанії можуть застосувати ще до виборів - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути