пʼятниця, 15 червня 2012 11:24

Європа винесла Україні 365-е "китайське" попередження, далі підуть тіньові фінансові санкції - політолог

Європа винесла Україні 365-е "китайське" попередження, далі підуть тіньові фінансові санкції - політолог
Віктор Небоженко каже, що публічних санкцій щодо України не буде. Фото: obozrevatel.com

Європа не буде застосовувати публічні санкції до українських чиновників.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив керівник служби "Український барометр" Віктор Небоженко, коментуючи заяву депутатів Європарламенту відносно того, що проти українських чиновників можуть застосувати персональні санкції, якщо до виборів не будуть допущені засуджені лідери опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент застосує санкції проти Януковича, якщо Тимошенко і Луценка не пустять на вибори

Експерт не виключає, що санкції будуть стосуватися скоріше фінансового аспекту.

"Це як коли Радянський союз воював з Китаєм і готувалося" 365-е китайське попередження". Україна робить щось не правильно Євросоюз попереджає, але наслідків як таких зараз не буде. Єдине, що зараз розробляє Євросоюз - це фінансові санкції проти для владних груп. Але для цього їм не потрібна публічність, вони не будуть стосуватися якихось важливих речей ", - зазначив Небоженко.

Крім того, політолог каже, що такі непублічні санкції вже почалися, і можуть посилитися після виборів восени 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хай Європа зробить так, щоб Янукович купував дешеві китайські люстри. Тоді дійде" - свободівець

"Багато євродепутатів кажуть, що якщо вибори пройдуть нечесно, то вони не визнають легітимність депутатів. Вони ж одразу після виборів захочуть поїздити по світу - обмін досвідом, а їх просто не будуть запрошувати в Європу. І це вже почалося - у великих міністерствах численні контакти з Заходом різко скоротилися. Раніше будь-міністр, навіть міністр освіти міг спокійно домогтися поїздки закордон, а тепер нікуди крім Москви. Тобто це такі непублічні санкції, різко звужують державний туризм з одного боку, і друга форм - це коли по опеределенние списку, типу "списку Магнітського", будуть просто зроблені фінансові розслідування керівництва Україною, як це робиться по відношенню до Росії та Білорусії. А публічних заборон, або ще чогось не буде ", - акцентував він.

Небоженко впевнений, що українським чиновникам все таки доведеться рахуватися з думкою Європи, коли це вдарить по їх власній кишені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-посол США в Україні: Конгрес повернеться до питання санкцій щодо українських чиновників

"У нас зараз найбагатші люди - це працівники прокуратури та податкової, вони багатші і впливовіші за всіх. Гроші складуються у вигляді власності і рахунків за кордоном, а сьогодні той же самий Кіпр дуже сильно залежить від Брюсселя і буде рахуватися з цим. Це стосується насамперед незаконних рахунків, які відкрили перш за все наші правоохоронні органи. Ви уявляєте, коли заступник прокурора країни або області приходить додому і каже: у нас відібрали віллу в Іспаніі. При цьому він не може звернутися ні до кого по допомогу, або за співчуттям тому, що зрозуміло як громадськість поставиться до таких повідомлень. Така форма тіньового індивідуального тиску на кожного з розбагатілих чиновників вже ведеться", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Європа винесла Україні 365-е "китайське" попередження, далі підуть тіньові фінансові санкції - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути